Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met tomaten

Dit eenvoudige recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum valt bij iedereen in de smaak

Ingrediënten
5 mooie tomaten
1 ciabatta brood (of stokbrood)
Handje verse basilicum
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
Snufje zwarte peper
 
Bereiding:
Vul een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water. Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn. Snijd ook het gedeelte met de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.
 
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook en schep beide door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper. Dek de kom goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren (hele nacht kan ook). Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig. Verwijder de knoflook uit het bakje tomaten en verdeel over het brood.
 
Houd je van een extra sterke knoflook smaak, dan kun je het brood na het roosteren nog inwrijven met een teentje knoflook.
 

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×