Pasta carbonara

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten Pasta carbonara

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding Pasta carbonara

  1. Doe de spekblokjes in een pan en bak ze mooi krokant. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden.

  2. Zet ondertussen een grote pan water met een snufje zout op het vuur en als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 min al dente (of check de verpakking voor de bereidingswijze).

  3. Voeg de pasta direct uit de pan waarin je het hebt gekookt toe aan de pan met spekjes toe en schep er doorheen. Zet het vuur uit van de pan met spekjes en spaghetti.

  4. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en voeg er een klein beetje pasta kookvocht aan toe, zodat de kaas smelt.

  5. Kluts ondertussen de eieren en voeg ze daarna al roerend toe. Blijf roeren totdat het een romige saus.

  6. Garneer de pasta carbonara eventueel met een beetje kaas en peterselie. Pasta carbonara is lekker met een frisse salade.

  7. Let op: Als de spaghetti te veel is afgekoeld, bindt de saus niet, maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer terug op het vuur.

  8. Tip: voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken of ze vervangen door champignons of gezouten cashewnoten.

Heeft het gesmaakt?
754 stemmen Bedankt voor je stem!

Foto van auteur: Sandra
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!