Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Vegetarische goulash
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min stoven
  • 2 personen
  • **

Heerlijke kruidige stoof met traditionele ingrediënten zoals paprikapoeder, laurier en uien, maar dan met lekker veel groenten i.p.v. vlees

Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Broodje falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Geniet lekker van een goed gevuld pitabroodje met een romige koolsalade, tomaatjes en falafel balletjes

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Aubergines met granaatappel en yoghurt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

Oosterse roerbak met vis
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lekker veel geroerbakte groenten geserveerd met Oosters gemarineerde stukjes vis, lekker met rijst

Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Wraps met gegrilde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke groente wraps met hummus en belegd met gegrilde groenten en krokant geroosterde kikkererwten, een lekker vegetarisch gerecht.

Pannenkoeken recept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min bakken
  • 8 stuks
  • **

Maak met 4 ingredienten deze heerlijke pannenkoeken (voor zoete en hartige pannenkoeken) inclusief een handige stap voor stap video!

Romige citroen pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse vegetarische pasta met citroen, knoflook en Parmezaanse kaas. Lekker met een salade of stukje vis erbij.

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Bao buns
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • **

Deze vegetarische gestoomde broodjes maak je lekker zelf. Gevuld met gemarineerde kipstukjes, wortel en avocado.

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Sticky bloemkool met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.

Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • **

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Vegan moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min oventijd + 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Griekse ovenschotel met aardappeltjes, vegetarisch gehakt en vegan bechamelsaus

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas