Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Indische quiche
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Vegan pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Ovenschotel met Bugles
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • **

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

Witlof schotel met puree
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Griekse bowl met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

Sashimi salade met wasabi dressing
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met rauwe vis, komkommer en een pittige wasabi dressing

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Gegrilde zalm met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

Ovenschotel met kip en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Stukjes kip, aardappel en romige spinazie gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Quiche met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×