Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Wrap kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijke maaltijd van wraps gevuld met Oosterse kip in teriyaki saus met komkommer, mango en cashewnoten.

Salade met gerookte zalm en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

Broodje pulled jackfruit met bbq-saus
  • Hoofdgerecht
  • 18 min + 7 min oventijd
  • 4 broodjes
  • *

Een heerlijk fast food broodje van jackfruit met de structuur van kip en een heerlijke rokerige bbq smaak. Om je vingers bij af te likken.

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Romige vegan curry met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke romige zoete aardappel curry gemaakt met nog meer kleurrijke groenten en pindasmaak. Serveer het met rijst of naanbrood.

Tagliatelle met romige pesto
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Mexicaans taco pannetje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekker kruidig pannetje met een mengsel van groenten, maïs en bonen in tomatensaus geserveerd met taco chips om in te dippen

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke bbq vis pakketjes met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui.

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Surf en turf BBQ spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

Portobello burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • **

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Noedel bowl met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!