Eetschema’s op maat

Wil jij afvallen of juist gezond op gewicht blijven of aankomen maar niet continue bezig zijn met kcal en voedingswaarden tellen? Samen met Fitchef bieden wij eetschema's op maat waarbij we jullie d.m.v. persoonlijke en smakelijke menu's helpen om goed in je vel te zitten.

Voordelen:

 • Elke week een menu op basis van je persoonlijke macro + caloriebehoefte.
 • Sla favoriete recepten op, die voorrang krijgen bij het samenstellen van je weekmenu.
 • Geef allergieën en dieetvoorkeuren door, zodat het menu aan jouw wensen wordt aangepast.
 • Maak met één klik op de knop een automatische boodschappenlijst voor de hele week.
 • Sluit producten die je niet lust uit van je weekmenu's.
 • Bestel je boodschappen met één klik online bij de supermarkt (AH).
 • Vervang maaltijden uit je weekmenu's met één klik.
 • Stel je gewenste aantal eetmomenten per dag in.

Hoe werkt het?

 1. Wanneer je je aanmeldt, vragen we je om gegevens als je gewicht, je leefstijl en je doel. Daarmee berekenen we je caloriebehoefte en de beste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten. Natuurlijk kun je deze gegevens later altijd nog wijzigen!
 2. Kies je abonnement. Ga voor een 3 maanden abonnement of een voordelig jaarabonnement. Na deze periode maandelijks opzegbaar.
 3. Na je aanmelding ontvang je direct je eerste weekmenu met complete menu's voor elke dag met lekkere en makkelijke receptjes voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner precies afgestemd op deze behoeftes. Inclusief rekening houdend met allergieën, intoleranties en dieetvoorkeuren.
 4. Haal makkelijk alle boodschappen in huis met 1 druk op de knop (optioneel). Bij de menu's wordt ook rekening gehouden met de voordeligste opties.

Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de mail met [email protected]

Hoe ingewikkeld zijn de weekmenu’s?

Absoluut niet ingewikkeld! Het doel is om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken, juist ook als je een drukke baan hebt of veel onderweg bent. Daarom voldoen alle recepten in je weekmenu’s aan de volgende richtlijnen:

 • Weinig ingrediënten
 • Makkelijk mee te nemen
 • Snel te bereiden
 • Betaalbaar
 • Smakelijk

Kan ik de dag dat ik het eetschema ontvang wijzigen?

Ja, je kunt op je profielpagina de dag van de week invoeren wanneer jij graag het eetschema ontvangt, bijvoorbeeld elke maandag of zaterdag.

Ik eet vegetarisch of veganistisch, wat nu?

Als je een Premium abonnement op FitChef hebt, kun je vlees en vis uitsluiten van je weekmenu’s. Ook zuivel en lactose zijn uit te sluiten. We zijn ook volop in ontwikkeling en we werken hard aan een filter voor compleet veganistische weekmenu’s. Zodra die beschikbaar is, zal het voor Premium leden ook mogelijk zijn om weekmenu’s zonder dierlijke producten samen te stellen!

Kan ik mijn Premium abonnement weer opzeggen?

Je kunt je Premium abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Wanneer je een Premium abonnement neemt betaal je voor een bepaalde periode vooruit, afhankelijk van je gekozen abonnement. Je abonnement is per gekozen periode op te zeggen via je dashboard.

Op het moment dat je  abonnement afloopt heb je geen toegang meer tot je weekmenu’s, boodschappenlijsten en (favoriete) recepten.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

Wanneer je ervoor kiest om af te vallen kun je met onze weekmenu’s ongeveer 1 kg per week afvallen, afhankelijk van je beginsituatie. Wanneer je juist voor gewichtstoename kiest kom je wekelijks 0,1 tot 0,3 kg aan.

Snellere gewichtsveranderingen zijn onverstandig: ze leiden tot terugval op de lange termijn, tekorten aan bepaalde voedingsmiddelen of juist overmatige vetopslag. We raden je daarom niet aan om sterk van onze geadviseerde verhoudingen af te wijken.

Sommige mensen verbranden simpelweg wat meer of wat minder kilocalorieën. Wil je aankomen of afvallen en zie je na enkele weken nog steeds geen verschil? Pas dan via de settings in je profiel je calorie-inname met 100-200 kcal per dag aan. Wij verwerken dit dan bij je nieuwe menu’s.

Let op: met name bij afvallen kan het resultaat op de weegschaal tegenvallen als je intussen ook fanatiek sport. De opbouw van spierweefsel zorgt dan voor een toename van gewicht die kan compenseren voor het vet dat je kwijtraakt. In dat geval word je nog steeds wel slanker, dus let ook op hoe je kleren vallen!

Wat voor recepten kan ik verwachten?

Alle recepten zijn makkelijk te bereiden en geheel afgestemd op jouw behoefte en voorkeuren. Je hoeft geen chef kok te zijn om de recepten te bereiden. Net zoals je van LeukeRecepten gewend bent zijn ook de recepten in je eetschema van FitChef lekker, leuk en makkelijk!

Zijn koolhydraatarme of koolhydraatbeperkte eetschema's mogelijk?

Ja, je kunt kiezen voor een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet.

Wat kan ik allemaal uitsluiten van mijn eetschema?

Gluten, lactose, noten, vis, vlees.

Verder kun je ook meet dan 100 ingredienten uitsluiten die je liever niet eet zoals bijvoorbeeld: aardappel, champignons, brood, garnalen, olijven, koemelk, prei of varkensvlees.

Kan ik mijn gewicht bijhouden en opslaan?

Ja, op je eetschema pagina kun je je gewicht invoeren en indien gewenst elke week een melding ontvangen voor een weegmoment. Ook zie je een grafiek van je voortgang.

Kan mijn gezin mee eten?

Ja zeker! Je hebt de optie om via je boodschappenlijst eenvoudig het aantal personen op te geven – voor het hele eetschema, maar ook voor losse maaltijden.

Kan ik het aantal eetmomenten per dag wijzigen?

Ja, op je profielpagina kun je zelf deze momenten aangeven:

 • Ontbijt
 • Snack (om mee te nemen)
 • Lunch
 • Snack (uit werk of school)
 • Diner
 • Snack (voor de tv)

Waar zijn de berekeningen op gebaseerd?

Je aanbevolen hoeveelheid kilocalorieën wordt berekend met behulp van de Harris en Benedict-formule, een veelgebruikte formule om de energiebehoefte te bepalen. De uitkomst vermenigvuldigen wij met een factor die geschikt is om op een verantwoorde manier af te vallen of aan te komen. Hiermee voorkom je het welbekende ‘jojo-effect’.

Binnen je geadviseerde caloriebehoefte worden de macro’s op basis van je sportieve activiteit bepaald. Hierbij houden wij rekening met wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding. Je hebt (optioneel) de mogelijkheid om je geadviseerde caloriebehoefte + macro’s naar eigen wens te wijzigen.

Hoe bestel je de boodschappen online?

Via de boodschappenknop op je profielpagina kun je met 1 klik al je boodschappen van je eetschema online bestellen.

De eetschema’s worden zo kostenefficiënt als mogelijk samengesteld. Concreet betekent dit dat we recepten bij elkaar zoeken die kostentechnisch het beste bij elkaar passen, bijvoorbeeld door binnen één week veel dezelfde ingrediënten te gebruiken en restjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Bestel je je boodschappen liever ergens anders? In de toekomst volgen er koppelingen met meerdere aanbieders van online boodschappen. Tot die tijd kun je je boodschappenlijst natuurlijk altijd voor een andere supermarkt gebruiken. Printen is ook mogelijk.

Kan ik de eetschema's zien in een app?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om de eetschema’s in een app te bekijken. Je kunt wel altijd op je computer, telefoon of tablet via de browser inloggen in je account.

Via een handige link in je mail heb je altijd toegang. Tip: sla deze link op bij je favoriete pagina’s of op je beginscherm van je toestel.