Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY

DIY pitabroodjes maken

  • 17-02-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Zelf pitabroodjes maken stond al lang op mijn lijstje om een keer doen. Eigenlijk kocht ik altijd kant en klare pita’s omdat dit lekker snel is. Maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn ook niet veel werk en nog lekkerder weet ik nu.

DIY pasteibakjes maken + video

  • 06-12-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Tot een paar weken terug wist ik niet dat je heel makkelijk zelf pasteibakjes kunt maken. Ik had er ook niet echt over nagedacht want ik kocht ze altijd kant en klaar in de supermarkt. Maar zelf maken is leuker en lekkerder!

Zelfgemaakte crackers + 3 toppings

  • 30-10-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Ik had nog nooit zelf crackers gemaakt, meestal eet ik ze kant en klaar uit een pak. Maar nu ik weet dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken ga ik dit zeker vaker doen. Want ze zijn lekker en ook nog eens gezond. En ik geef 3 verantwoorde topping suggesties voor er op.

Zomerse perzikroosjes met fruitspread

  • 12-09-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Een hele tijd geleden maakte ik appelroosjes die heel goed bij jullie (en mij) in de smaak vielen. Dus het leek me leuk om hier een zomerse variant op te maken met perzik.

DIY hummus maken + video

  • 04-08-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Een paar jaar geleden toen ik hummus ontdekte wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. Een puree van kikkererwten, dat klonk nou niet echt heel aanlokkelijk.

DIY: zelf pasta maken

  • 21-06-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Pasta maken klinkt als erg veel werk. Maar op zich valt het wel mee. Ja, je moet er wel een uurtje voor uit trekken maar het is minder ingewikkeld dan dat ik had verwacht. En super lekker!

DIY: tortilla wraps maken

  • 19-05-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik moet bekennen dat ik tortilla wraps meestal gewoon kant en klaar uit de verpakking koop. Maar als ik iets meer tijd heb dan is het leuk en extra lekker om ze zelf te maken.

DIY: bechamelsaus maken

  • 14-04-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Er zijn van die dingen die je uit gemak kant en klaar koopt in een pakje of zakje. Maar waarvan, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, niet anders meer wil. Bechamelsaus is er daar een van.

ROLO chocolade muffin koekjes

  • 30-12-2015
  • 7 reacties
  • Sandra

Ik was 10 jaar toen de ROLO reclame op tv te zien was. Maar ik kan me nog goed herinneren dat iedereen het had over dat hilarische moment waarin de olifant wraak neemt op het jochie die zijn laatste ROLO zelf opat. Nananana! Mocht je de commercial gemist hebben (ik kan het me bijna niet voorstellen) dan kun je hem hier terug zien: Reclame ROLO  

DIY: aardappelroosjes met rozemarijn

  • 16-12-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Op pinterest kwam ik een leuk idee tegen voor aardappelroosjes. Een feestelijk bijgerecht om bijvoorbeeld bij je kerstdiner te serveren bij een stukje vlees of vis. Tijdens het maken van de aardappelroosjes kwam ik er achter dat er een paar dingen belangrijk zijn. De plakjes aardappel moeten dun gesneden zijn zodat ze makkelijk kunnen buigen.

DIY hamburgers maken

  • 20-08-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Houd je net als ik van een goeie stevige burger? Lees dan snel verder want ik deel hier mijn favo burger recept met jullie. Het fijne aan zelf burgers maken is dat je zelf de smaak bepaald. Voeg bijvoorbeeld een rood pepertje toe voor een pittige smaak of een beetje mosterd of ketjap voor wat extra smaak.  

Basisrecept pizzadeeg

  • 17-05-2015
  • 4 reacties
  • Sandra

Met dit simpele basisrecept maak je snel en makkelijk je eigen pizzadeeg. Want eerlijk gezegd is dat een stuk lekkerder dan een kant en klare bodem. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en terwijl het deeg 45 min staat te rijzen kun je alvast aan de slag met de topping. Heb je nog inspiratie nodig, dan vind je op mijn site genoeg lekkere ideetjes.

DIY: aardappelchips uit de magnetron

  • 20-04-2015
  • 4 reacties
  • Sandra

Sinds kort ben ik weer verslaafd aan Pinterest en daar kom ik vele leuke ideeën tegen, zoals deze aardappelchips uit de magnetron. Ik gebruik de magnetron niet vaak, maar daar kan na dit experiment verandering in komen!  

Vrolijke Paastaart met citroen en perzik

  • 30-03-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Speciaal voor Pasen heb ik een hele lekkere Kwarktaart gemaakt voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch. Hij is makkelijk te maken en kan haast niet fout gaan. De taart hoeft namelijk niet de oven in maar allen op te stijven in de koelkast. Ook ideaal om de dag van te voren te maken zodat je met Pasen snel iets lekkers op tafel tovert!  

Zelf super krokante aardappel wedges maken

  • 24-02-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.

‘In de wolken’ cake

  • 13-02-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

Wat vind je van mijn valentijnstaart? Mooi hè! Daar zal Eric vast blij mee zijn. Wil jij jouw Valentijn zaterdag ook verrassen met z’n mooie hartjestaart, lees dan snel verder hoe je deze heel makkelijk zelf maakt.

Wat is dulce de leche en hoe maak ik het?

  • 28-11-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Dulce de leche, ook wel ‘melkzoet’ genoemd, is vergelijkbaar met karamel, maar dan zachter, zoeter en voller van smaak. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk. Dat is koemelk waar, door toevoeging van suiker, het vocht aan onttrokken wordt.

Zelf pepernoten maken + tips

  • 23-11-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Het werd tijd! LeukeRecepten bestaat al ruim 3 jaar en er stond nog steeds geen recept voor pepernoten op. Shame on me! Maar daar komt nu verandering in… Ik heb namelijk vorige week voor het eerst pepernoten gebakken.

DIY satésaus

  • 22-10-2014
  • 16 reacties
  • Sandra

Laatst maakte ik voor het eerst zelf satésaus. Eigenlijk moet ik het pindasaus noemen want er bestaan meerdere sauzen voor over de saté waarvan pindasaus het bekendste is. Dit recept is zo makkelijk te maken dat ik het gewoon met jullie moet delen! In bijna dezelfde tijd dat je een kant en klare pot satésaus hebt opgewarmd heb je ook deze zelfgemaakte satésaus gemaakt, en het is nog lekkerder ook (vind ik)!

5 x zelf kruidenmixen maken

  • 28-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

3 x zelf kruidenboter maken

  • 04-06-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

  Afgelopen woensdag had ik een aantal bbq recepten gemaakt en meestal koop ik dan kant en klare kruidenboter voor er bij. Maar deze keer leek het me leuk om zelf verschillende kruidenboters te maken. Het is heel makkelijk om te doen en veel lekkerder, vind ik.

Hoe maak je een antipasti schotel?

  • 24-05-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.  

Zelf sushi maken

  • 04-02-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Regelmatig zie of hoor ik om me heen dat mensen sushi maken of besteld hebben, het lijkt wel alsof iedereen er dol op is. Maar om eerlijk te zijn ben ik zelf geen grote sushi fan, ik houd namelijk niet zo van rauwe vis. Maar sushi maken en rollen leek me dan wel weer erg leuk om te doen.

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart

  • 24-09-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?   

Zelfgemaakte pesto

  • 07-08-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

De meest bekende pesto is de pesto genovese, ook wel pesto verde genoemd. Deze groene pesto komt oorspronkelijk uit het Italiaanse stadje Genua en is gemaakt van o.a basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het is een heerlijke smaakmaker en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten.

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Tom ka kai soep
Marokkaanse stamppot
Mini spinazie pannenkoekjes
Hartjes salade met munt dressing
Ei Wrap met Hüttenkäse