Ga naar de inhoud

Wafel recepten

Wafels bakken is een fluitje van een cent met deze heerlijke wafel recepten. Inmiddels staan er al een heleboel wafels op mijn site, waaronder brownie wafels, bananenbrood wafels of ga voor gezonde wafels met Griekse yoghurt en fruit. Ook staat er een basisrecept tussen voor luchtige wafels. Deze kun je zelf nog garneren met vers fruit, slagroom of andere lekkere toppings.

Populaire recepten

Nieuwe recepten

Uitgelicht recept

Wafels recept

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

45 M

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Hoe kun je wafels het beste bewaren?

Tips om wafels het beste te bewaren:


1. Afkoelen: laat de wafels eerst goed afkoelen op een rooster. Dit voorkomt condensvorming en zorgt ervoor dat ze knapperig blijven.

2. Bewaren: als je de wafels een paar dagen wil bewaren, bewaar ze dan op kamertemperatuur in een luchtdichte doos.

3. Invriezen: wil je de wafels langere tijd bewaren, dan kun je ze tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

4. Opwarmen: om de wafels op te warmen kun je ze in de broodrooster doen of op lage temperatuur in de oven totdat ze weer warm en knapperig zijn.


Kun je wafels maken zonder wafelijzer?

Jazeker, ook zonder wafelijzer kun je wafels maken. Dit kan in een grillpan, een tosti-ijzer of met een siliconen wafelvorm. Hier giet je beslag in en dit kun je vervolgens afbakken in de oven.


Wat is het verschil tussen Luikse en Brusselse wafels?

De lekkerstse wafels worden in Belgiƫ gemaakt. Knapperig van buiten, wat zachter van binnen en met of zonder topping. De bekende Belgische wafels zijn Luikse wafels en Brusselse wafels. Maar wat is het verschil tussen Luikse en Brusselse wafels?


– Deeg vs beslag: Luikse wafels worden gemaakt van een dikker gistdeeg, terwijl Brusselse wafels worden gemaakt van een lichter, vloeibaarder beslag dat vaak geklopt eiwit bevat voor extra luchtigheid.

– Suiker: Luikse wafels bevatten parelsuiker, die karameliseert en knapperig wordt tijdens het bakken. Brusselse wafels bevatten meestal wat gewone suiker in het beslag, maar minder suiker dan Luikse wafels.

– Vorm en textuur: Luikse wafels zijn kleiner, dichter, en hebben vaak een rondere vorm met onregemlatige randen. Brusselse wafels zijn groter, lichter, luchtiger en krokanter. Ze zijn rechthoekig van vorm.

– Serveren: Luikse wafels zijn door de ingebakken suiker en het rijkere deeg vaak erg lekker op zichzelf. Brusselse wafels worden vaak geserveerd met poedersuiker, slagroom, fruit, gesmolten chocolade of siroop.