Barbecue recepten

Barbecue recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Populair

Gepofte aardappel met zure room
Kip piri piri van de BBQ
Oosterse zalmspies
Tempeh spiesen met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere vegetarische spiesjes voor op de BBQ van gemarineerde tempeh, ananas en paprika

Romige zoete aardappel BBQ salade
  • Bijgerecht
  • 20 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Vegetarische barbecue burgers
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 stuks
  • **

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische burgers van kikkererwten en barbecuesaus met een simpele komkommersalade

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Stokbrood maken
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Watermeloen salade met feta
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van fris zoete watermeloen gecombineerd met zoute feta, stukjes krokante pecannoten en een lichte dressing met limoen

Kruidenboter maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Na dit recept maak je voortaan altijd je kruidenboter zelf want het is zo simpel en lekker, en onmisbaar bij de BBQ

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + marineren + 2,5 uur bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

Gevulde champignons met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke vispakketjes van de BBQ met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie, lekker bij de BBQ of pitabroodje

Gemarineerde biefstukspies
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • **

Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons

Zelfgemaakte vegan burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan zwarte bonen burger in Mexicaanse stijl, geserveerd op een broodje met maïssalsa en avocadosaus

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Appels in spek van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 10 min grillen
  • 2 stuks
  • *

Een lekkere combi van zoete appels omwikkeld met knapperig zout spek en een rokerige smaak van de BBQ

Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies, een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Spies met ananas met spek
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Het zoete van de ananas en het zoute van het spek past perfect samen in deze lekkere barbecue spies

Halloumi spies
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een vegetarische spies voor op de barbecue is ontzettend lekker met halloumi kaas die perfect is om te grillen

Pastasalade met tijm
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastasalade met tomaat, mozzarella en tijm, deze valt bij iedereen in de smaak en is perfect voor bij de barbecue!