Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Courgettesoep

 

Frisse courgettesoep met munt en zelfgemaakte kaasstengels.

 
Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 courgettes, in blokjes
2 groentebouillontabletten
3 takjes verse munt
100 ml slagroom
1 liter water
Zout en peper
Scheutje olijfolie
 
Kaasstengels:
2 plakken bladerdeeg
50 gr geraspte kaas
1 ei
Italiaanse kruiden
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los in een kommetje. Snijd beide plakken bladerdeeg in 4 repen en bestrijk met het ei. Strooi er wat kaas en italiaanse kruiden over en zet ongeveer 10 min in de oven. Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppan en bak de uien glazig. Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee. Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar min mee. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook. Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette. Zet het vuur uit en pureer alles met de staafmixer en roer de slagroom er door. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuutje door. Serveer de courgettesoep met de kaasstengels.
 

Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst