Hartige wafels

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Lunch 35 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Topping

Bereiding

  1. Smelt de boter.

  2. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Snijd hem daarna op een snijplank grof. Gebruik je spinazie uit de vriezer laat deze dan ontdooien en goed uitlekken.

  3. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

  4. Doe de eieren in een kom en voeg de gesmolten boter toe (als deze niet meer gloeiend heet is) en mix door elkaar. Voeg de spinazie, geraspte Parmezaanse kaas, oregano, peper, zout en gedroogde tomaatjes toe en mix of roer erdoor.

  5. Voeg dan het bakmeel toe en roer er doorheen met een spatel of houten lepel. Laat het beslag 10 minuutjes rusten.

  6. Verhit het wafelijzer en schep een sauslepel van het beslag erin. Doe dicht en bak de hartige wafels in ca. 5 minuutjes gaar.

  7. Serveer de wafels met wat zure room, cherrytomaatjes en wat extra Parmezaanse kaas.

  8. Deze hartige wafels met spinazie zijn zowel warm als koud lekker. Je kunt ze de volgende dag ook kort even opwarmen in de oven.

  9. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!