Zomer recepten

Zomer recepten

Frisse en lichte zomerse recepten zoals maaltijd- salades, heldere soepen, fruitsalades en lekkere smoothies. Ook lichte pasta gerechten en barbecue gerechten zijn ideaal bij zomerse temperaturen. Probeer nu een van deze heerlijke recepten voor jouw zomerse maaltijd of picknick in de zon. Bekijk hier alle zomer recepten.

Orzo risotto met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Maïssoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een smaakvolle soep op basis van maïs die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Extra lekker met een snufje chili.

Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Kersen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk dessert van zoete kersen met een krokante crumble laag bovenop. Lekker met een bol ijs of slagroom.

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Snelle aardbeien mousse
  • Nagerecht
  • 10 min + 2 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • **

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas. 

Frappuccino mokka
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Zin in een lekkere frappuccino? Een Ijskoude koffie drink met chocolade en slagroom? Do it yourself. Probeer dit recept en maak eenvoudig zelf een heerlijke frappuccino.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Bruschetta met gegrilde groenten
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

Watermeloen carpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Tomaatjes gevuld met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 15 stuks
  • *

Deze met roomkaas en pesto gevulde cherrytomaatjes zijn lekker als vegetarisch borrelhapje op een feestje of te gebruiken als tapashapje.

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Chiapudding met mango
  • Ontbijt
  • 10 min + 4 uur rusttijd
  • 2 personen
  • *

Wil jij een feestje maken van je ontbijt? Met deze chia pudding parfait van plantaardige yoghurt en mango zit je altijd goed. Makkelijk, lekker en helemaal plantaardig.

Clafoutis met kersen
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven. Serveer de clafoutis lauwwarm met wat extra poedersuiker eroverheen.

Pasta met burrata
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.

Bladerdeegschelpen met fruit
  • Bakrecept
  • 30 min + 17 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke krokante gebakjes van bladerdeeg gevuld met een romige custardpudding en vers fruit

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Ijskoffie met Speculoos
  • Drankjes
  • 10 min + koelen
  • 2 glazen
  • *

Ijskoude koffie drank met ijs en een vleug Speculoos. Echt heerlijk verkoelend op een warme dag.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • **

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!