Ga naar de inhoud
Couscous salade met feta: simpel en lekker recept

Couscous salade met feta: simpel en lekker recept

Een frisse en makkelijke couscous salade met feta, perfect als zomers bijgerecht. Deze salade zit vol smaak dankzij geroosterde paprika, mango en een vleugje munt. Ideaal als lichte lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Deze couscous salade met feta is snel te maken en ook lekker om mee te nemen naar een picknick.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 komkommer
  • 200 gr feta
  • 200 gr mango
  • 250 gr geroosterde paprika
  • 100 gr walnoten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 bosje verse munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit een hoeveelheid water zoals aangegeven op de verpakking van de couscous in een pan en breng aan de kook. Voeg het groentebouillonblokje toe en roer tot het is opgelost.


  2. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Roer even door en doe de deksel op de pan. Laat dit 5 minuten staan zodat de couscous het vocht goed opneemt. Maak daarna de korrels los met een vork.


  3. Snijd de komkommer in halve plakjes, de geroosterde paprika in repen en de mango in blokjes. Snijd de verse munt fijn en snijd ook de feta in kleine blokjes.


  4. Meng in een kommetje de honing met de olijfolie en voeg een snufje peper en zout toe. Roer dit goed door zodat het een dressing wordt en meng deze door de couscous salade met feta.


  5. Schep nu de gesneden groenten, mango, munt en walnoten door de couscous en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de blokjes feta toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat ze te veel verkruimelen.


  6. Je kunt de couscous salade met feta lauwwarm serveren of eerst laten afkoelen in de koelkast en koud eten.


  7. Bewaartip: Bewaar de salade maximaal 2 a 3 dagen afgedekt in de koelkast, zonder de feta erdoor; voeg die pas vlak voor serveren toe voor de beste smaak.


  8. Persoonlijke tip van Sandra: Ik maak deze couscous salade graag als meal prep voor de lunch de volgende dag.


Tips

Hoe kan ik feta vervangen in een gerecht?

Feta kun je vervangen door witte kaas, geitenkaas of halloumi voor een vergelijkbare zoute en romige smaak. Ook hüttenkäse of mozzarella zijn milde alternatieven, maar geven wel een andere structuur. Let op of je het koud of warm serveert, want niet elke kaas smelt of behoudt z’n vorm even goed.

Hoe voorkom ik dat couscous klef wordt?

Gebruik precies de hoeveelheid water die op de verpakking staat en laat het goed wellen met de deksel op de pan. Roer daarna met een vork los om plakken te voorkomen.