
Snelle aardbeien mousse
Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.
10 M + 2 U opstijftijd
Ingrediƫnten: Snelle aardbeien mousse
Voor personen
-
350 gr aardbeien ( vers )
-
250 ml slagroom
-
300 gr mascarpone
-
100 gr poedersuiker
-
1 zakje klopfix slagroomversteviger
-
1 limoen
Materiaal
-
Staafmixer
-
handmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Snelle aardbeien mousse
-
Doe 300 gram van de aardbeien en mascarpone in een beker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang anders wordt het mengsel erg dun.
-
Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.
-
Schep het aardbeienmengsel er doorheen.
-
Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.
-
Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om nog verder op te stijven.
-
Maak de glaasjes aardbeienmousse af met een verse plakjes aardbei die je nog over hebt.
-
Serveertip: Ook lekker om er nog wat geroosterde amandelen overheen te strooien voor een lekkere crunch.
Heeft het gesmaakt?
95 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 563
- vet 47 gr
- verzadigd vet 29 gr
- koolhydraten 27 gr
- w.v. suikers 23 gr
- vezels 1.4 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.05 gr
Ook lekker