Snelle aardbeien mousse

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Doe 300 gram van de aardbeien en mascarpone in een beker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang anders wordt het mengsel erg dun.

Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.

Schep het aardbeienmengsel er doorheen.

Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.

Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om nog verder op te stijven.

Maak de glaasjes aardbeienmousse af met een verse plakjes aardbei die je nog over hebt.

Serveertip: Ook lekker om er nog wat geroosterde amandelen overheen te strooien voor een lekkere crunch.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!