Ga naar de inhoud
Snelle aardbeien mousse

Snelle aardbeien mousse

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

10 M + 2 U opstijftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr verse aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr mascarpone
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 zakje klopfix slagroomversteviger
  • 1 limoen

Materiaal

  • Staafmixer
  • handmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe 300 gram van de aardbeien en mascarpone in een beker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang anders wordt het mengsel erg dun.


  2. Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.


  3. Schep het aardbeienmengsel er doorheen.


  4. Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.


  5. Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om nog verder op te stijven.


  6. Maak de glaasjes aardbeienmousse af met een verse plakjes aardbei die je nog over hebt.


  7. Serveertip: Ook lekker om er nog wat geroosterde amandelen overheen te strooien voor een lekkere crunch.