Snelle aardbeien mousse

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Nagerecht 10 min + 2 uur opstijftijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe 300 gram van de aardbeien en mascarpone in een beker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang anders wordt het mengsel erg dun.

  2. Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.

  3. Schep het aardbeienmengsel er doorheen.

  4. Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.

  5. Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om nog verder op te stijven.

  6. Maak de glaasjes aardbeienmousse af met een verse plakjes aardbei die je nog over hebt.

  7. Serveertip: Ook lekker om er nog wat geroosterde amandelen overheen te strooien voor een lekkere crunch.

Heeft het gesmaakt?
86 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!