Bananenbrood wafels

Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Zeef het speltmeel en zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een grote kom. Prak de 3 bananen met een vork fijn en voeg toe aan het meel samen met de eieren, melk, honing, bakpoeder, vanille en kaneel. Meng dit met een garde door elkaar tot een egaal beslag. Verhit een wafelijzer en smeer in met een beetje boter.

 Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer en doe hem dicht. Bak hem in ca 4 minuten gaar en mooi bruin. Laat (gedeeltelijk) afkoelen en serveer eventueel met wat extra schijfjes banaan, walnoot en een kneepje honing.

 Tip: maak ook eens dit gezonde bananenbrood

82 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!