Vind hier diverse recepten voor lekkere salades. Van zomerse salades zoals een Griekse salade tot klassieke salade recepten zoals een Caesar salade en een salade Niçoise. Het is eenvoudig om een salade te maken. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten zoals groenten, fruit, noten, pitten, vlees, vis en plantaardige vervangers. Ook voor maaltijdsalades of pastasalades heb ik genoeg recepten.
Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.
Voorgerecht
10 min
2 pers.
Voorgerecht
10 min
3 - 4 pers.
Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis
Bekijk receptEen salade bestaat uit ingrediënten uit een aantal categorieën zodat er een goede balans van smaken die elkaar versterken ontstaat. De categorieën zijn groene bladsoorten, een vullend ingrediënt zoals granen/peulvruchten/pasta/aardappel, groenten & fruit, noten & zaden, vlees/vis/kaas/vega en dressing. Voor meer tips lees je hier hoe je in 7 stappen een perfecte salade maakt.
Hoeveel sla per persoon hangt af van wat voor salade je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon. Voor een bijgerecht is dat wellicht minder afhankelijk van de grootte van je hoofdgerecht.
Er zijn ontzettend veel soorten sla. De meest bekende en meest gebruikte in Nederland zijn kropsla, batavia sla, eikenbladsla, Romaine sla, rucola, veldsla, ijsbergsla en little gem sla. We gebruiken spinazie tegenwoordig ook steeds vaker als sla soort.
Bewaar een salade in de koelkast en bij voorkeur zonder de dressing, want die zorgt ervoor dat de salade slap wordt.