Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hartige aardappelwafels

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Ingrediënten
  • 750 gr aardappelpuree
  • 75 gr geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de aardappelpuree met de eieren, bloem en kaas in een kom. Hak de bieslook fijn en schep er ook doorheen. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht. Bak ze in ca 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is. Snijd ze bijvoorbeeld schuin doormidden en serveer op een bord met een stukje vlees, vis en/of groenten.

Ze zijn het lekkerste direct uit het wafelijzer, maar je kunt ze ook een paar minuten in de oven opwarmen. Magnetron kan ook maar dan worden ze wat slapper. Ook lekker met wat zure room.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst