Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hartige aardappelwafels

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Ingrediënten
  • 750 gr aardappelpuree
  • 75 gr geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de aardappelpuree met de eieren, bloem en kaas in een kom. Hak de bieslook fijn en schep er ook doorheen. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht. Bak ze in ca 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is. Snijd ze bijvoorbeeld schuin doormidden en serveer op een bord met een stukje vlees, vis en/of groenten.

Ze zijn het lekkerste direct uit het wafelijzer, maar je kunt ze ook een paar minuten in de oven opwarmen. Magnetron kan ook maar dan worden ze wat slapper. Ook lekker met wat zure room.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel