Ga naar de inhoud
Hartige aardappelwafels

Hartige aardappelwafels

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 750 gr aardappelpuree
  • 75 gr geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel

Materialen

  • Wafelijzer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de aardappelpuree met de eieren, bloem en kaas in een kom. Hak de bieslook fijn en schep er ook doorheen. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht. Bak ze in ca 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is. Snijd ze bijvoorbeeld schuin doormidden en serveer op een bord met een stukje vlees, vis en/of groenten.


  2. Ze zijn het lekkerste direct uit het wafelijzer, maar je kunt ze ook een paar minuten in de oven opwarmen. Magnetron kan ook maar dan worden ze wat slapper. Ook lekker met wat zure room.



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.