Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige aardappelwafels

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Ingrediënten
  • 750 gr aardappelpuree
  • 75 gr geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de aardappelpuree met de eieren, bloem en kaas in een kom. Hak de bieslook fijn en schep er ook doorheen. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht. Bak ze in ca 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is. Snijd ze bijvoorbeeld schuin doormidden en serveer op een bord met een stukje vlees, vis en/of groenten.

Ze zijn het lekkerste direct uit het wafelijzer, maar je kunt ze ook een paar minuten in de oven opwarmen. Magnetron kan ook maar dan worden ze wat slapper. Ook lekker met wat zure room.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×