Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige aardappelwafels

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Ingrediënten
  • 750 gr aardappelpuree
  • 75 gr geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de aardappelpuree met de eieren, bloem en kaas in een kom. Hak de bieslook fijn en schep er ook doorheen. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht. Bak ze in ca 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is. Snijd ze bijvoorbeeld schuin doormidden en serveer op een bord met een stukje vlees, vis en/of groenten.

Ze zijn het lekkerste direct uit het wafelijzer, maar je kunt ze ook een paar minuten in de oven opwarmen. Magnetron kan ook maar dan worden ze wat slapper. Ook lekker met wat zure room.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×