Ga naar de inhoud
Wafels recept

Wafels recept

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 225 gr bloem
  • 175 gr gesmolten margarine of boter
  • 250 ml lauwe melk
  • Olijfolie of boter om in te vetten

Benodigdheden

  • Wafelijzer
  • Bakkwastje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de eieren in een kom 2 minuutjes luchtig met een mixer of garde. Voeg de basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix 2 minuutjes mee. Smelt de boter en doe deze erbij. Voeg ook de melk langzaam toe tot het een egaal mengsel is.


    Basisrecept wafels Basisrecept wafels Basisrecept wafels
  2. Voeg dan de bloem toe met het bakpoeder en meng er kort doorheen tot een mooi beslag. Laat het beslag een paar minuten rusten en verwarm het wafelijzer. Vet het wafelijzer in en schep ongeveer een sauslepel van het beslag in het midden van de vorm. Doe dicht en bak de wafels in ca. 3 a 4 minuten gaar. Lekker met poedersuiker, slagroom en of andere toppings.


  3. Bekijk hier nog meer wafelrecepten.