Wafels recept

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

Bakrecept 45 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Benodigdheden

Bereiding

  1. Mix de eieren in een kom 2 minuutjes luchtig met een mixer of garde. Voeg de basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix 2 minuutjes mee. Smelt de boter en doe deze erbij. Voeg ook de melk langzaam toe tot het een egaal mengsel is.

  2. Voeg dan de bloem toe met het bakpoeder en meng er kort doorheen tot een mooi beslag. Laat het beslag een paar minuten rusten en verwarm het wafelijzer. Vet het wafelijzer in en schep ongeveer een sauslepel van het beslag in het midden van de vorm. Doe dicht en bak de wafels in ca. 3 a 4 minuten gaar. Lekker met poedersuiker, slagroom en of andere toppings.

  3. Bekijk hier nog meer wafelrecepten.

Heeft het gesmaakt?
847 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!