Speculaaswafels

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Bakrecept 40 min

ingrediënten

voor 10 wafels

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Meng deze met de bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker, kaneel en speculaaskruiden. Klop de eieren, melk en zonnebloemolie door elkaar met een garde.

  2. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en meng tot een beslag. Verwarm het wafelijzer. Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in 4 a 5 minuten gaar. Lekker met wat slagroom en kaneel.

  3. Bekijk hier ook het basisrecept om wafels te bakken.

Heeft het gesmaakt?
63 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!