
Speculaaswafels
Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden
40 M
Ingrediƫnten
Voor wafels
-
6 speculaasjes ( 75 gr )
-
300 gr bloem
-
0.5 zakje bakpoeder
-
125 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 eieren
-
350 ml melk
-
5 eetlepels zonnebloemolie
-
1 theelepel kaneel
-
2 theelepels speculaas en koekkruiden
Materialen
-
Wafelijzer
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Meng deze met de bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker, kaneel en speculaaskruiden. Klop de eieren, melk en zonnebloemolie door elkaar met een garde.
-
Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en meng tot een beslag. Verwarm het wafelijzer. Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in 4 a 5 minuten gaar. Lekker met wat slagroom en kaneel.
-
Bekijk hier ook het basisrecept om wafels te bakken.
Heeft het gesmaakt?
65 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 8 gr
- verzadigd vet 1.2 gr
- koolhydraten 34 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker