Ga naar de inhoud
Speculaaswafels

Speculaaswafels

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor wafels

  • 6 speculaasjes ( 75 gr )
  • 300 gr bloem
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels speculaas en koekkruiden

Materialen

  • Wafelijzer
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Meng deze met de bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker, kaneel en speculaaskruiden. Klop de eieren, melk en zonnebloemolie door elkaar met een garde.


  2. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en meng tot een beslag. Verwarm het wafelijzer. Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in 4 a 5 minuten gaar. Lekker met wat slagroom en kaneel.


  3. Bekijk hier ook het basisrecept om wafels te bakken.