Carrot cake wafels

Heerlijke wafels gebaseerd op de bekende carrotcake met geraspte wortel, rozijnen en kaneel en een romige roomkaas topping

Bakrecept 45 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Benodigdheden

Topping

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de eieren in een kom 2 minuutjes luchtig met een mixer of garde. Voeg de basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix 2 minuutjes mee. Doe de gesmolten boter erbij samen met de melk en mix kort mee tot een egaal mengsel.

  2. Voeg dan de bloem toe met het bakpoeder en meng er kort doorheen tot een mooi beslag. Roer de geraspte wortel, kaneel en rozijnen er als laatste door.

  3. Verwarm het wafelijzer. Vet het wafelijzer in en schep ongeveer een sauslepel van het beslag in het midden van de vorm. Doe dicht en bak de wafels in ca. 3 a 4 minuten gaar.

  4. Mix voor de topping de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar tot een gladde romige massa. Serveer de carrot cake wafels met de roomkaastopping en garneer met wat walnoten en eventueel wat extra geraspte wortel.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!