Carrot cake wafels
Heerlijke wafels gebaseerd op de bekende carrotcake met geraspte wortel, rozijnen en kaneel en een romige roomkaas topping
45 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
125 gr witte basterdsuiker
-
8 gr vanillesuiker
-
Snuf zout
-
2 eieren
-
8 gr bakpoeder
-
325 gr bloem
-
175 gr gesmolten margarine of boter
-
200 ml lauwe melk
-
100 gr geraspte wortel
-
1 theelepel kaneel
-
75 gr rozijnen
-
Olijfolie of boter om in te vetten
Benodigdheden
-
Wafelijzer
-
Mixer
Topping
-
200 gram roomkaas
-
100 gram boter
-
100 gram poedersuiker
-
een handje walnoten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Mix de eieren in een kom 2 minuutjes luchtig met een mixer of garde. Voeg de basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix 2 minuutjes mee. Doe de gesmolten boter erbij samen met de melk en mix kort mee tot een egaal mengsel.
-
Voeg dan de bloem toe met het bakpoeder en meng er kort doorheen tot een mooi beslag. Roer de geraspte wortel, kaneel en rozijnen er als laatste door.
-
Verwarm het wafelijzer. Vet het wafelijzer in en schep ongeveer een sauslepel van het beslag in het midden van de vorm. Doe dicht en bak de wafels in ca. 3 a 4 minuten gaar.
-
Mix voor de topping de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar tot een gladde romige massa. Serveer de carrot cake wafels met de roomkaastopping en garneer met wat walnoten en eventueel wat extra geraspte wortel.
Heeft het gesmaakt?
40 stemmen
Ook lekker