Gegrilde aubergine van de BBQ

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat je de pijnboompitten licht roostert voordat je aan de rest begint.

  2. Ga vervolgens aan de slag met de dressing: pers het teentje knoflook uit, rasp de citroen en pers het sap uit.

  3. Meng de olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, oregano, peper, zout en fijngesneden munt door elkaar.

  4. Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm dik.

  5. Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de aubergine op de BBQ (of grillpan) ca. 5 tot 10 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.

  6. Leg de gegrilde aubergine op een bord, bestrooi met feta en besprenkel met de dressing. Bestrooi als laatste met de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.

  7. Klik hier voor nog meer heerlijke barbecue recepten.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!