Gegrilde aubergine van de BBQ
Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
3 aubergines
-
100 gr feta
-
3 eetlepels pijnboompitten
-
3 eetlepels olijfolie
Dressing:
-
5 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
1 teen knoflook
-
Snuf oregano
-
Snuf peper en zout
-
Paar blaadjes verse munt
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg dat je de pijnboompitten licht roostert voordat je aan de rest begint.
-
Ga vervolgens aan de slag met de dressing: pers het teentje knoflook uit, rasp de citroen en pers het sap uit.
-
Meng de olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, oregano, peper, zout en fijngesneden munt door elkaar.
-
Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm dik.
-
Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de aubergine op de BBQ (of grillpan) ca. 5 tot 10 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.
-
Leg de gegrilde aubergine op een bord, bestrooi met feta en besprenkel met de dressing. Bestrooi als laatste met de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.
-
Klik hier voor nog meer heerlijke barbecue recepten.
Heeft het gesmaakt?
16 stemmen
Ook lekker