Pistache ijs maken
Met dit recept kun je zelf heerlijk romig pistache ijs maken, zonder ijsmachine! Met slechts 3 ingrediënten en een beetje geduld tot het bevroren is heb je een superlekkere bak pistache ijs. Deel het met familie of vrienden of eet het lekker zelf op.
15 M + 6 U vriezer
Ingrediënten
Voor personen
-
500 ml slagroom ( ongeklopt )
-
1 blikje gecondenseerde melk ( 397 gram )
-
120 gr pistachenoten ( en wat ter garnering )
-
Optioneel: groene kleurstof
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de pistachenoten heel fijn in een hakmolen.
-
Klop de slagroom lobbig. Meng de gecondenseerde melk voorzichtig door de slagroom en mix er doorheen.
-
Spatel de fijngehakte pistachenoten door het roommengsel. Voeg eventueel een beetje groene kleurstof toe voor een extra mooie groene kleur.
-
Giet het mengsel in een diepvriesbestendige schaal. Garneer met wat extra gehakte pistachenootjes.
-
Laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven, het liefst een hele nacht.
-
Tip: bewaar het ijs in een goed afgesloten diepvriesbak voor maximaal 2 weken.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Zomer recepten