Ga naar de inhoud
Pistache ijs maken

Pistache ijs maken

Met dit recept kun je zelf heerlijk romig pistache ijs maken, zonder ijsmachine! Met slechts 3 ingrediënten en een beetje geduld tot het bevroren is heb je een superlekkere bak pistache ijs. Deel het met familie of vrienden of eet het lekker zelf op.

15 M + 6 U vriezer

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 ml slagroom ( ongeklopt )
  • 1 blikje gecondenseerde melk ( 397 gram )
  • 120 gr pistachenoten ( en wat ter garnering )
  • Optioneel: groene kleurstof

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de pistachenoten heel fijn in een hakmolen.


  2. Klop de slagroom lobbig. Meng de gecondenseerde melk voorzichtig door de slagroom en mix er doorheen.


    pistache ijs maken stap 1 pistache ijs maken stap 2 pistache ijs maken stap 3
  3. Spatel de fijngehakte pistachenoten door het roommengsel. Voeg eventueel een beetje groene kleurstof toe voor een extra mooie groene kleur.


  4. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige schaal. Garneer met wat extra gehakte pistachenootjes.


    pistache ijs maken stap 4 pistache ijs maken stap 5 pistache ijs maken stap 6
  5. Laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven, het liefst een hele nacht.


  6. Tip: bewaar het ijs in een goed afgesloten diepvriesbak voor maximaal 2 weken.