Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade brownie wafels

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Meng de bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter, vanille aroma en eieren toe en meng met een garde tot een glad beslag. Schep dan de cacao nibs er door, deze geven een lekkere crunch. Laat het beslag ca. 20 minuten staan.

 Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet het in met een beetje boter. Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Vergeet niet om tussen de de gebakken wafels door het ijzer opnieuw in te vetten. Serveer de brownie wafels bijvoorbeeld als toetje met een bolletje ijs en wat chocoladesaus.

 Bekijk hier ook het basisrecept om wafels te bakken.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×