Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Brownie wafels

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Ingrediënten
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacao
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 150 gr gesmolten boter ( + om in te vetten)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • Bolletjes ijs en chocoladesaus voor garnering
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter, vanille aroma en eieren toe en meng met een garde tot een glad beslag. Schep dan de cacao nibs er door, deze geven een lekkere crunch. Laat het beslag ca. 20 minuten staan.

Brownie_wafels_01.jpg
Brownie_wafels_02.jpg
Brownie_wafels_03.jpg
Brownie_wafels_04.jpg

Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet het in met een beetje boter. Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Vergeet niet om tussen de de gebakken wafels door het ijzer opnieuw in te vetten. Serveer de brownie wafels bijvoorbeeld als toetje met een bolletje ijs en wat chocoladesaus.

Beoordeling (58 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst