Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Brownie wafels

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Ingrediënten
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacao
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 150 gr gesmolten boter ( + om in te vetten)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • Bolletjes ijs en chocoladesaus voor garnering
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter, vanille aroma en eieren toe en meng met een garde tot een glad beslag. Schep dan de cacao nibs er door, deze geven een lekkere crunch. Laat het beslag ca. 20 minuten staan.

Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet het in met een beetje boter. Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Vergeet niet om tussen de de gebakken wafels door het ijzer opnieuw in te vetten. Serveer de brownie wafels bijvoorbeeld als toetje met een bolletje ijs en wat chocoladesaus.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×