Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Brownie wafels

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Ingrediënten
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacao
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 150 gr gesmolten boter ( + om in te vetten)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • Bolletjes ijs en chocoladesaus voor garnering
Materialen
  • Wafelijzer

Bereiding
Meng de bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter, vanille aroma en eieren toe en meng met een garde tot een glad beslag. Schep dan de cacao nibs er door, deze geven een lekkere crunch. Laat het beslag ca. 20 minuten staan.

Brownie_wafels_01.jpg
Brownie_wafels_02.jpg
Brownie_wafels_03.jpg
Brownie_wafels_04.jpg

Verwarm ondertussen het wafelijzer. Vet het in met een beetje boter. Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Vergeet niet om tussen de de gebakken wafels door het ijzer opnieuw in te vetten. Serveer de brownie wafels bijvoorbeeld als toetje met een bolletje ijs en wat chocoladesaus.

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Leuk voor de feestdagen!

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Toast met zalm en avocado spread
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
Lemon cheesecake toetjes
Karbonade uit de oven met cherrytomaten
Aardappeltorentjes