Ga naar de inhoud
Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

Heerlijk recept voor glutenvrije wafels met vanille en blauwe bessen. Lekker als ontbijtje of lunch. En binnen 10 minuten al klaar!

5 M + 5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 90 gr Glutenvrij zelfrijzend meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eetlepels (fijne) witte suiker
  • 1 ei
  • 90 ml (plantaardige) melk
  • een snuf zout
  • 75 gr blauwe bessen
  • 3 eetlepels kwark ( of slagroom )
  • 1 eetlepel kokosolie ( of boter )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop het ei los samen met de melk en vanille extract.


  2. Vervolgens voeg je hier het meel, bakpoeder, suiker en een snuf zout aan toe. Klop alles goed door elkaar.


     


    glutenvrije wafels stap 1 glutenvrije wafels stap 2 glutenvrije wafels stap 3
  3. Verwarm het wafelijzer en smeer de platen in met de kokosolie. Vervolgens verdeel je het beslag in 4 keer over de platen, je bakt er namelijk 4 wafels mee. Als de wafels goudbruin zijn kun je serveren met kwark of slagroom en besjes.