
Glutenvrije wafels
Heerlijk recept voor glutenvrije wafels met vanille en blauwe bessen. Lekker als ontbijtje of lunch. En binnen 10 minuten al klaar!
5 M + 5 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
90 gr Glutenvrij zelfrijzend meel
-
1 theelepel bakpoeder
-
1 theelepel vanille aroma
-
3 eetlepels (fijne) witte suiker
-
1 ei
-
90 ml (plantaardige) melk
-
een snuf zout
-
75 gr blauwe bessen
-
3 eetlepels kwark ( of slagroom )
-
1 eetlepel kokosolie ( of boter )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop het ei los samen met de melk en vanille extract.
-
Vervolgens voeg je hier het meel, bakpoeder, suiker en een snuf zout aan toe. Klop alles goed door elkaar.
-
Verwarm het wafelijzer en smeer de platen in met de kokosolie. Vervolgens verdeel je het beslag in 4 keer over de platen, je bakt er namelijk 4 wafels mee. Als de wafels goudbruin zijn kun je serveren met kwark of slagroom en besjes.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 5 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker