Tiramisu wafels

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Doe de bloem in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker, snufje zout en koffiepoeder toe en meng door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten boter, melk en eieren toe en roer met een houten lepel door elkaar. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje boter of olie. Voeg ongeveer 2 sauslepels beslag in een wafelvorm en ook aan de andere zijde en doe dicht. Bak de wafels in ca. 4 a 5 minuten gaar. Druppel wat amaretto er over (laat dit eventueel weg voor een alcoholvrije variant). Schep wat mascarpone er op en zeef er wat cacao over. Bewaar de tiramisu wafels zonder topping in een afgesloten doos of trommel ca. 3 a 4 dagen.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!