Tiramisu wafels

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Bakrecept 50 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker, snufje zout en koffiepoeder toe en meng door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten boter, melk en eieren toe en roer met een houten lepel door elkaar. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje boter of olie. Voeg ongeveer 2 sauslepels beslag in een wafelvorm en ook aan de andere zijde en doe dicht. Bak de wafels in ca. 4 a 5 minuten gaar. Druppel wat amaretto er over (laat dit eventueel weg voor een alcoholvrije variant). Schep wat mascarpone er op en zeef er wat cacao over. Bewaar de tiramisu wafels zonder topping in een afgesloten doos of trommel ca. 3 a 4 dagen.




  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!