8 vragen aan mijn moeder over Weight Watchers + recept

 
Een tijdje terug plaatste ik een Weight Watchers proof recept voor biefstuk met champignonsaus , hierbij vertelde ik al een beetje hoe Weight Watchers werkt. Om jullie ook het resultaat te laten zien heb ik mijn moeder geïnterviewd, zij is de afgelopen zes maanden namelijk 12 kilo afgevallen met Weight Watchers, super knap toch! En ik ontdekte dat er genoeg lekkers te eten valt tijdens het dieet, zoals het favoriete recept van mijn moeder, kalkoengyros met groente en yoghurtsaus (zie recept hieronder).
 

Waarom ben je begonnen met Weight Watchers?

Ik voelde me steeds zwaarder worden en kreeg er last van, vooral bewegen en werken werden moeilijker. Ook voelde ik me niet meer prettig bij mijn gewicht en dacht er moet wat van af, al jaren eigenlijk. Maar ik bleef het maar uitstellen en zo slopen de kilo’s er aan.
 
weightwatchers 10

Waarom heb je voor Weight Watchers gekozen?

Mijn zus was al een tijdje bezig met Weight Watchers en ik zag dat het werkte! Het is geen streng dieet en je hebt veel vrijheid. De cursus waar ik elke week naar toe ga is op loopafstand. De coach, waarmee ik mijn vooruitgang bespreek, is een hele aardige en gemotiveerde vrouw die zelf veel ervaring heeft met Weight Watchers. Het is een leuke groep en ik voelde me er direct thuis. Dat alles bij elkaar genomen dacht ik, nu ga ik er voor!
 

Wat zijn de resultaten en ben je tevreden hiermee?

Ik ben in september 2014 begonnen en inmiddels al ruim 12 kilo afgevallen. Ik begon op een gewicht van 81,2 kilo en zit nu op 68,5. Ik ben heel tevreden met het resultaat, mijn BMI is goed en heb inmiddels mijn streefgewicht bereikt. Ik ben nu aan het stabiliseren, dat betekent dat je leert om je gewicht vast te houden zodat je niet weer terug valt in je oude eetpatroon en gewoontes wat vaak het geval is met andere diëten. Ik zit een stuk beter in mijn vel en krijg veel complimentjes :)
 
ww voor3
ww na2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augustus 2014                                                       Maart 2015

Wat vind je moeilijk en wat zijn je zwakke momenten?

Ik was, achteraf gezien, best wel een snoeperd. Vooral 's avonds at ik vaak chips of nootjes. Dit moet je eerst herkennen voordat je het kan veranderen. Tegenwoordig pak ik in het weekend nog wel eens een snoepje of iets lekkers, hiervoor tel ik dan mijn week- extra's. Ook als ik naar mijn werk ga neem ik zelf voldoende dingen mee zoals brood, fruit en een gezonde mueslireep. Hierdoor laat ik me niet verleiden door kantineaanbiedingen.
 

Waarom denk je dat Weight Watchers werkt?

Met Weight Watchers heb ik me betere en gezondere gewoontes aangeleerd, je bent veel bewuster bezig met eten. Ze geven je heel veel inspiratie en variatie waardoor gezond eten nooit saai hoeft te zijn. Zo maak ik met mager vlees en veel groenten en fruit lekkere dingen klaar, en ik heb nog geen enkel moment honger gehad.
 

Wat zijn je favoriete maaltijden, recepten of tussendoortjes die weightwatchers proof zijn?

Mijn favoriete ontbijt bestaat uit magere yoghurt met havervlokken en fruit zoals banaan of mandarijnen. Als lunch eet ik graag roggebrood met eiersalade en als tussendoortjes doe ik vaak stukjes appel met kaneel opwarmen in de magnetron. ’s Avonds maak ik graag de kalkoengyros klaar, zie recept hieronder. Ook pasta met verse tomaten-groentesaus staat hier regelmatig op tafel.
 
weightwatchers 07
weightwatchers 07

Hoe pas je Weight Watchers toe in je dagelijkse leven met je gezin, op een feestje of op je werk?

Ik schrijf vaak dingen op in mijn weekplanner, dan zie je meteen hoeveel pro points je nog over hebt die dag en week. Ook de app van Weight Watchers is handig, vooral om onderweg of in de pauze van mijn werk dingen te registreren of op te zoeken. Mijn man eet gewoon mee met de pot en hoor ik niet klagen. En als ik weet dat ik een feestje of verjaardag heb aan het einde van de week dan reserveer ik daar in het begin van de week extra punten voor.
 

Heb je nog tips voor mensen die ook bezig zijn met Weight Watchers of willen beginnen?

Ga gewoon beginnen en blijf het niet uitstellen! Het is lang niet zo moeilijk als dat het lijkt en er zijn genoeg lekkere en gezonde alternatieven. Ik ben geen type voor de sportschool maar een paar uur stevig wandelen kan ook een intensieve work-out zijn. Beloon jezelf na het behalen van je streefgewicht met een cadeautje. Zo ga ik binnenkort een nieuwe zomeroutfit uitzoeken, want dat is wel nodig nu ik ben afgevallen. Oja en al die complimentjes zijn het ook zeker waard ;)
 
weightwatchers recept 01

Recept kalkoengyros met groente

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PORTIES – 11 PROPOINTS PER PORTIES
 
Ingrediënten
240 gr kalkoenfilet
2 eetlepels gyroskruiden
4 koffielepels (olijf)olie
100 gr rijst
2 kleine rode uien
2 paprika's
1 courgette
2 takjes munt
250 gr magere yoghurt (0%)
2 teentjes geperste knoflook
2 koffielepels citroensap
peper en zout
 
Bereiding
Snijd de kalkoen in smalle reepjes en meng met de olie en gyroskruiden en laat kort marineren. Hak de munt fijn en meng met de knoflook, citroensap, yoghurt en een beetje peper en zout en zet apart.
 
kalkoengyros 01

kalkoengyros 01

kalkoengyros 01

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en de courgette en de ui in stukken. Bak het vlees in een pan in 4 a 5 min gaar.

 
kalkoengyros 01

kalkoengyros 01

kalkoengyros 01
Schep het vlees uit de pan en bak nu de groenten in ongeveer 3 minuten gaar. Verwarm het vlees nog kort mee in de pan en serveer met de rijst en de frisse yoghurt.
 
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Nadia 5 oktober 2016 om 18:37

Leuke site !!

Nanda 10 mei 2016 om 08:59

Prima site! Ik moet goed op mijn gewicht letten en deze site helpt me goed daarbij

bianca 4 april 2016 om 21:46

Wat een super site. Ik ben momenteel ook bezig. Maar kan iemand mij vertellen hoeveel punten slimpy limonade is? Gr bianca

Astrid 26 juli 2015 om 20:56

wat een super site Ben ook bij de weight watchers begonnen maar doe alles met het groene logo eten Moet me er nog in gaan verdiepen met de propoints Was wel handig als de pp erbij vermeld waren

Sarah 10 april 2015 om 15:39

Wat leuk om te lezen en wat een geweldig resultaat! Ik ben nu ook twee maanden bezig met WW om de studie en zwangerschapskilo's eraf te krijgen. Ik ben nu 7,5 kilo afgevallen en daarmee de zwangerschapspondjes kwijt, ik wil nog minsten 5 en liefst nog 7,5 en dan zit ik weer in een gezond gebied. Ik schreef er ook over op mijn blog: http://eigenwijzemama.nl/ik-vs-de-kilos/ we eten trouwens vanavond je gevulde paprika's met couscous, 11 ww punten per portie dus helemaal prima (wel met mager rundergehakt i.p.v. vegetarisch gehakt). Ik ben erg benieuwd, maar het zag er lekker uit toen het de oven in ging :-) groetjes, sarah

Nelke 9 april 2015 om 18:21

Ha die Peet. Heel erg leuk om te lezen. Je mag terecht heel trots zijn op jezelf. Vooral goed om te lezen dat het kan!! Het resultaat is echt fantastisch. Groet Nelke.

Margareth 8 april 2015 om 17:48

hallo leuk om allemaal te lezen en heel gemotiveerd bezig goed bezig hoor en knap gedaan was ook aan ´t afvallen maar in de soep gelopen allemaal Mvg Margareth