Pasta alfredo met kip

Vandaag maken we een klassieke Pasta Alfredo, een gerecht dat zijn eenvoud heeft bewezen door de jaren heen. Het combineert romige smaken met de heerlijke textuur van fettuccine. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je iets speciaals wil, maar niet te lang in de keuken wil staan.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het koken van de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet een kopje van het kookvocht te bewaren voordat je de pasta afgiet.

  2. Terwijl de pasta kookt, kruid je de kipstukjes naar smaak en bak je ze in een aparte pan tot ze volledig gaar en goudbruin zijn. Zet de kip even opzij.

  3. Smelt de roomboter in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakte teentje knoflook toe en laat het een minuutje zachtjes bakken, zodat de smaken goed vrijkomen.

  4. Voeg de gekookte fettuccine toe aan de pan met gesmolten boter en knoflook. Giet er een goed scheutje van het bewaarde kookvocht bij om de saus smeuïg te maken.

  5. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en roer alles goed door elkaar totdat de kaas volledig is gesmolten en een romige saus vormt.

  6. Voeg nu de gebakken kipstukjes toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper.

  7. Serveer de pasta alfredo op borden en garneer met de gehakte peterselie voor een frisse touch.

  8. Sandra’s tip: Voor een extra portie groen kun je deze heerlijke pasta alfredo serveren met gestoomde broccoli of erwtjes. Zo krijg je meteen je dagelijkse portie groenten binnen!

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!