
Gnocchi bolognese ovenschotel
Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr gnocchi
-
2 puntpaprika
-
1 handje geraspte kaas
-
1 bol mozzarella
-
verse basilicum
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de gnocchi gaar. Vaak hoeft deze maar 3 of 4 minuten te koken en komt de gnocchi vanzelf naar boven drijven.
-
Bereid de bolognesesaus voor.
-
Voeg de paprika in blokjes toe en vervolgens ook de voorgekookte gnocchi en wat basilicum.
-
Verdeel het mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarella er in stukjes over en vervolgens ook de geraspte kaas.
-
Bak de gnocchi ovenschotel ca. 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Zet eventueel de grill een paar minuutjes aan.
-
Garneer met wat verse basilicum.
-
Tip: Controleer als je glutenvrij eet of dat de gnocchi glutenvrij is.
Heeft het gesmaakt?
316 stemmen
Ook lekker