Gnocchi bolognese ovenschotel

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de gnocchi gaar. Vaak hoeft deze maar 3 of 4 minuten te koken en komt de gnocchi vanzelf naar boven drijven.

  2. Bereid de bolognesesaus voor.

  3. Voeg de paprika in blokjes toe en vervolgens ook de voorgekookte gnocchi en wat basilicum.

  4. Verdeel het mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarella er in stukjes over en vervolgens ook de geraspte kaas.

  5. Bak de gnocchi ovenschotel ca. 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Zet eventueel de grill een paar minuutjes aan.

  6. Garneer met wat verse basilicum.

  7. Tip: Controleer als je glutenvrij eet of dat de gnocchi glutenvrij is.

Heeft het gesmaakt?
316 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!