Poké bowl

Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse Pokebowl met in soja gemarineerde tonijn, verse groenten en rijst! Echt een aanrader!

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 bowls

Marinade tonijn / dressing:

Garnering

Bereiding

 1. Begin met het maken van de marinade. Snijd de teen knoflook in 2 of 2 stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade, op het sesamzaad en het limoensap na, samen in een pannetje en laat ongeveer 15 tot 20 op zacht vuur pruttelen. Daarna haal je de marinade van het vuur en laat je deze afkoelen. Voeg daarna het limoensap toe aan de saus.

 2. Kook ondertussen de sushirijst volgens de verpakking. Wanneer de sushirijst klaar is om met de deksel dicht na te garen, voeg je voorzichtig de sushi azijn toe. Laat nu nog 15 minuten na garen.

   

 3. Voeg ongeveer 1 tot 2 eetlepels van de marinade toe aan de tonijn. Laat dit even staan. De overige marinade kun je als dressing gebruiken. Maak nu de Poké bowl op door de rijst in het middel op te scheppen en de overige ingrediënten in een rondje er omheen. Besprenkel met de dressing. Garneer de poke bowl met zwart sesamzaad en limoenschijfjes.

   

 4. Tips: Sushi azijn kun je ook zelf maken met 2 theelepels suiker en een snuf zout opgelost in 3 eetlepels rijstazijn.

 5. Probeer voor de poké bowl tonijn te kopen die zo vers mogelijk is, je gaat deze ten slotte rauw eten.

 6. Kun je geen sojaboontjes vinden in de winkel of toko? Voeg dan bijvoorbeeld avocado of komkommer toe.

 7. Gebruik voor een glutenvrij gerecht een glutenvrije variant van sojasaus, sommige merken bevatten namelijk wel gluten.

Heeft het gesmaakt?
334 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!