Poké bowl

Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse Pokebowl met in soja gemarineerde tonijn, verse groenten en rijst! Echt een aanrader!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: bowls
Marinade tonijn / dressing:
Garnering

Bereiding

 Begin met het maken van de marinade. Snijd de teen knoflook in 2 of 2 stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade, op het sesamzaad en het limoensap na, samen in een pannetje en laat ongeveer 15 tot 20 op zacht vuur pruttelen. Daarna haal je de marinade van het vuur en laat je deze afkoelen. Voeg daarna het limoensap toe aan de saus.

 Kook ondertussen de sushirijst volgens de verpakking. Wanneer de sushirijst klaar is om met de deksel dicht na te garen, voeg je voorzichtig de sushi azijn toe. Laat nu nog 15 minuten na garen.

 

 Voeg ongeveer 1 tot 2 eetlepels van de marinade toe aan de tonijn. Laat dit even staan. De overige marinade kun je als dressing gebruiken. Maak nu de Poké bowl op door de rijst in het middel op te scheppen en de overige ingrediënten in een rondje er omheen. Besprenkel met de dressing. Garneer de poke bowl met zwart sesamzaad en limoenschijfjes.

 

 Tips: Sushi azijn kun je ook zelf maken met 2 theelepels suiker en een snuf zout opgelost in 3 eetlepels rijstazijn.

 Probeer voor de poké bowl tonijn te kopen die zo vers mogelijk is, je gaat deze ten slotte rauw eten.

 Kun je geen sojaboontjes vinden in de winkel of toko? Voeg dan bijvoorbeeld avocado of komkommer toe.

 Gebruik voor een glutenvrij gerecht een glutenvrije variant van sojasaus, sommige merken bevatten namelijk wel gluten.

274 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.