Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gr romatomaten, in parten
750 ml water
2 groentebouillontabletten
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels olijfolie
Optioneel: verse basilicum
 
Bereiding
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
tomatensoep tomatensoep tomatensoep tomatensoep
Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×