Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
 
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gr romatomaten, in parten
750 ml water
2 groentebouillontabletten
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels olijfolie
Stokbrood of croutons
 
Bereiding
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken. Pureer nu alles met een staafmixer en laat een paar minuutjes doorkoken. Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Serveer met het stokbrood of met croutons.
Beoordeling (518 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread