Verse tomatensoep
Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 ui ( gesnipperd )
-
2 tenen knoflook ( fijngesneden )
-
750 gr romatomaten ( in parten )
-
750 ml water
-
1 groentebouillontablet
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
Scheutje kookroom
-
2 eetlepels olijfolie
-
Optioneel: verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
-
Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
2689 stemmen
Ook lekker