Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
 
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gr romatomaten, in parten
750 ml water
2 groentebouillontabletten
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels olijfolie
Stokbrood of croutons
 
Bereiding
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken. Pureer nu alles met een staafmixer en laat een paar minuutjes doorkoken. Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Serveer met het stokbrood of met croutons.
Beoordeling (440 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel