Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Luchtige pannenkoeken

Deze pannenkoeken met extra ei zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om te bakken
  • Optioneel: spek, appel, rozijnen en/of kaas

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in. Voeg ongeveer ¼ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een pan.

Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken) pan en laat uitvloeien. Voeg eventueel na een half minuutje (als de pannenkoek nog niet helemaal gestold is) wat dunne plakken appel, rozijn en/of spek toe. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan (zie ook de video). Bak dan ook de andere kant van de pannenkoek nog mooi bruin. Leg op een bord en houd de pannenkoeken warm onder een bord en bak ook de rest. Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoeken

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×