Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Recept voor pannenkoeken bakken

Deze pannenkoeken zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept (voor zoete en hartige pannenkoeken) inclusief een handige stap voor stap video!

Ingrediënten

Bereiding

 Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in. Voeg ongeveer ¼ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een pan.

 Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Voeg eventueel na een half minuutje (als de pannenkoek nog niet helemaal gestold is) wat dunne plakken appel, rozijn en/of spek toe. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan (zie ook de video).

 Bak dan ook de andere kant van de pannenkoek nog mooi bruin. Leg op een bord en houd de pannenkoeken warm onder een bord en bak ook de rest.

 Tip: Bestrooi zoete pannenkoeken met poedersuiker of druppel er stroop over. Lees ook deze blog met 10 variatietips voor zoete en hartige pannenkoeken. Of maak eens zelf poffertjes.

 

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×