Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Luchtige pannenkoeken

Deze pannenkoeken met extra ei zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om te bakken
  • Spek, appel, rozijnen en/of kaas

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in. Voeg ongeveer ¼ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een pan.

Voeg met een soeplepel een schep beslag in de pan en laat uitvloeien. Voeg eventueel na een half minuutje (als de pannenkoek nog niet helemaal gestold is) wat dunne plakken appel, rozijn en/of spek toe. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan (zie ook de video). Bak dan ook de andere kant nog mooi bruin.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (101 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst