Ga naar de inhoud
Aardappel anders ovenschotel

Aardappel anders ovenschotel

Vroeger aten we regelmatig aardappel anders thuis. Een aardappelschotel in een lekkere romige saus. Dus ik besloot om deze zelf na te maken en dat was heel goed gelukt met dit recept.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 800 gr aardappelschijfjes ( voorgekookt )
  • 150 gr spekjes ( vega )
  • 2 rode uien ( fijngesneden )
  • 1 rode paprika ( in reepjes gesneden )
  • 100 gr geraspte kaas
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.


  2. Bak de spekjes knapperig in een koekenpan en schep ze uit de pan op een bord. Bak in dezelfde pan de rode ui en paprika tot ze zacht zijn, en zet even apart.


  3. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de bloem toe. Roer goed tot het een glad mengsel (roux) vormt. Giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.


  4. Voeg de mosterd, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan de saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes indikken.


    Aardappel anders ovenschotel stap 1 Aardappel anders ovenschotel stap 2 Aardappel anders ovenschotel stap 3
  5. Meng de aardappelschijfjes, gebakken spekjes, ui en paprika goed door elkaar en schep dit mengsel in de ingevette ovenschaal.


  6. Giet de saus gelijkmatig over het aardappelmengsel en zorg dat alles goed bedekt is, bestrooi met de geraspte kaas.


    Aardappel anders ovenschotel stap 4 Aardappel anders ovenschotel stap 5 Aardappel anders ovenschotel stap 6
  7. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven ca 25-30 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.


  8. Bewaartip: laat de ovenschotel volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Opwarmen kan in de oven of magnetron.