![Zalm en croûte met spinazie en Boursin](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm2.jpg)
Zalm en croûte met spinazie en Boursin
Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.
16 december 2014
Sandra
![boursin zalm overzicht](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_overzicht.jpg)
Zalm en croûte
HOOFDGERECHT – 20 MIN + 30 MIN OVENTIJD – 4 PERSONEN Ingredienten 1 stuk zalm a 600 tot 700 gram 500 gr verse spinazie 150 gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden 30 gr pijnboompitten Sap van halve citroen 1 ei Peper en zout 1 rol vers bladerdeeg a 270 gram 1 eetl olijfolie 1 eetl paneermeel Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de spinazie totdat deze in zijn geheel geslonken is. Schep de spinazie in een zeef en druk het meeste vocht er uit met de bolle kant van een lepel.![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_01.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_02.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_03.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_04.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_05.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_06.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_07.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_08.jpg)
![boursin zalm 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/boursin_zalm_09.jpg)
Tips:
- Houd je niet zo van knoflook, probeer dan Boursin Sjalot & Bieslook.
- (half) Droge witte wijn smaakt heerlijk bij dit visgerecht.
- Maak een paar inkepingen bovenop het bladerdeeg, dan kan het vocht er uit.
- In plaats van een grote rol bladerdeeg kun je ook 6 á 8 kleine plakjes bladerdeeg met de naden aan elkaar vast maken.
- Maak in plaats van 1 groot stuk zalm kleine eenpersoons porties zalm in bladerdee
![afsluiting](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/afsluiting.png)
Vind je dit leuk?
21 stemmen
Bedankt voor je stem!