Ga naar de inhoud
Zalm en croûte met spinazie en Boursin

Zalm en croûte met spinazie en Boursin

Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.

16 december 2014

Sandra

Je hoeft bijna niks zelf te doen, alleen de spinazie aan te bakken. De oven doet het rest van het werk. Ook over de verschillende kruiden en smaken hoef je niet na te denken want door de Boursin krijgt het gerecht meteen een lekkere smaak. En zalm in bladerdeeg ziet er ook nog eens super feestelijk uit!
boursin zalm overzicht

Zalm en croûte

HOOFDGERECHT – 20 MIN + 30 MIN OVENTIJD – 4 PERSONEN Ingredienten 1 stuk zalm a 600 tot 700 gram 500 gr verse spinazie 150 gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden 30 gr pijnboompitten Sap van halve citroen 1 ei Peper en zout 1 rol vers bladerdeeg a 270 gram 1 eetl olijfolie 1 eetl paneermeel Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de spinazie totdat deze in zijn geheel geslonken is. Schep de spinazie in een zeef en druk het meeste vocht er uit met de bolle kant van een lepel.
boursin zalm 01
boursin zalm 01
boursin zalm 01
Doe de spinazie in een kom en roer de Boursin er door. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier (als deze nog niet bij de rol bladerdeeg zit). Bestrooi de bovenzijde met een beetje paneermeel.
boursin zalm 01
boursin zalm 01
boursin zalm 01
Leg het stuk zalm op het voorste gedeelte van het bladerdeeg. Verdeel het spinaziemengsel over de zalm. Bestrooi met wat pijnboompitten. Klap het achterste stuk bladerdeeg over de zalm en spinazie.
boursin zalm 01
boursin zalm 01
boursin zalm 01
Druk de naden goed dicht en vouw de zijkanten goed dicht. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg pakket hiermee. Zet de zalm en croûte 30 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes of een aardappelpuree.

Tips:

  1. Houd je niet zo van knoflook, probeer dan Boursin Sjalot & Bieslook.
  2. (half) Droge witte wijn smaakt heerlijk bij dit visgerecht.
  3. Maak een paar inkepingen bovenop het bladerdeeg, dan kan het vocht er uit.
  4. In plaats van een grote rol bladerdeeg kun je ook 6 á 8 kleine plakjes bladerdeeg met de naden aan elkaar vast maken.
  5. Maak in plaats van 1 groot stuk zalm kleine eenpersoons porties zalm in bladerdee

afsluiting