Ga naar de inhoud
Koolsalade met appel

Koolsalade met appel

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr witte kool ( fijngesneden )
  • 75 gr peen julienne
  • paar takjes peterselie
  • 1 appel
  • handje walnoten

Dressing koolsalade:

  • 1 eetlepel azijn
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje kerriepoeder
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.


  2. Doe de kool en peen julienne in een kom en schep door elkaar.


  3. Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Meng door de kool en peen.


  4. Voeg de dressing toe aan de koolsalade. Schep goed door elkaar.


  5. Hak de peterselie fijn en meng op het laatst door de salade.


  6. Tips: vervang de walnoten ook eens door bijvoorbeeld pecannoten of cashewnoten. Dit recept is een basisrecept voor koolsalade. Je kunt hem ook uitbreiden met rozijnen en/of partjes mandarijn.


  7. Deze koolsalade is lekker bij de barbecue, in een pitabroodje of als lunch.


  8. Voeg ook eens rode kool toe voor een 3 kleuren koolsalade.