Mijn Thai chili delight sandwich

Laats plaatste ik een oproep om bloginsiders te werven die samen met mij aan de slag gaan met Hüttenkäse. Inmiddels hebben een aantal geselecteerde geluksvogels een foodpakket ontvangen met ingrediënten om thuis iets lekkers bedenken en te maken. Ook ik ging aan de slag en kreeg een pakket thuis met een fles chilisaus, volkoren broodjes en Hüttenkäse natuurlijk.
 
Ik vond het nog best een challenge om iets te bedenken met Hüttenkäse en chilisaus, niet twee dingen die ik snel met elkaar zou combineren. Maar uiteindelijk bleek dat heel goed samen te gaan. De Hüttenkäse is namelijk lekker romig en fris en de chilisaus zorgt voor wat pit op het broodje. En door de komkommer en taugé krijgt het broodje een knapperige bite en een Thaise twist. Daarom heb ik mijn broodje gedoopt tot de Thai chili delight sandwich.
 
Huttenkase broodje 05
Huttenkase broodje 05

Ik ben heel benieuwd hoe mijn bloginsiders de smaken gaan combineren en met welke leuke en lekkere gerechten zij op de proppen komen! De ideetjes worden op social media gedeeld via de #lekkerlicht. Binnenkort ga ik de 3 meest originele en leukste ideeën delen op mijn site die ook nog eens meedingen voor een cooking masterclass van een topchef!

 
Huttenkase broodje 09

Thai chili delight sandwich:

 
Ingrediënten 1 broodje:
1 volkoren broodje
Paar plakjes komkommer
Handje taugé
2 eetlepels Hüttenkäse
50 gr kip in blokjes
Chilisaus naar smaak
Peper en zout
 
Bereiding:
Bestrooi de kip met een beetje peper en zout en bak in een pannetje in een klein beetje olie gaar. Bak de broodjes zonodig af en snijd ze doormidden. Beleg de broodjes met wat plakjes komkommer en besmeer met lekker wat Hüttenkäse. Schep de kip op het broodje (de kip is zowel warm als koud lekker op het broodje). Verdeel wat taugé er over en druppel er wat chilisaus naar smaak over. Smakelijk eten!
 
Tip: voor een vegetarische variant kun je ook kiezen voor tofu of tempé i.p.v. kip.
 
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Sharon Schlenter 16 januari 2016 om 13:33

Klinkt lekker zeg!

Kim Meijers 20 oktober 2015 om 11:03

Te gek Sandra om bij jou uit te komen. Zo leuk! Ga dit proberen hoor!

Inge 19 oktober 2015 om 13:43

Ben benieuwd, ziet er erg smakelijk uit Groetjes inge

Petra 5 juli 2015 om 15:02

zal heerlijk smaken! Chilisaus is n verassende twist bij meer dingen! Maak maar eens n tosti met kaas, banaan, en , verassend: chilisaus! Ga zo door met je leuke site..... Gr, petra

Deborah 30 juni 2015 om 16:25

Hoi! Ik heb deze vanavond gemaakt, was heerlijk! Twee broodjes per persoon met een lekker salade erbij. Salade had ik ook met beetje chilisaus gemaakt, heerlijk! Groetjes

ellen 25 juni 2015 om 15:04

heerlijk, ga ik gauw maken op mijn zelf gebakken brood

Bas 22 juni 2015 om 18:18

Ziet er heerlijk uit! Creatief!

hedwug 22 juni 2015 om 14:09

Hoi Sandra Deze broodjes zien er ook weer geweldig uit mmmm , ga ze zeker binnen kort maken. Gr hedwig