
Mijn Thai chili delight sandwich
22 juni 2015
Sandra Waterschoot
Ik vond het nog best een challenge om iets te bedenken met Hüttenkäse en chilisaus, niet twee dingen die ik snel met elkaar zou combineren. Maar uiteindelijk bleek dat heel goed samen te gaan. De Hüttenkäse is namelijk lekker romig en fris en de chilisaus zorgt voor wat pit op het broodje. En door de komkommer en taugé krijgt het broodje een knapperige bite en een Thaise twist. Daarom heb ik mijn broodje gedoopt tot de Thai chili delight sandwich.


Ik ben heel benieuwd hoe mijn bloginsiders de smaken gaan combineren en met welke leuke en lekkere gerechten zij op de proppen komen! De ideetjes worden op social media gedeeld via de
#lekkerlicht. Binnenkort ga ik de 3 meest originele en leukste ideeën delen op mijn site die ook nog eens meedingen voor een cooking masterclass van een topchef!

Thai chili delight sandwich:
Ingrediënten 1 broodje:
1 volkoren broodje
Paar plakjes komkommer
Handje taugé
2 eetlepels Hüttenkäse
50 gr kip in blokjes
Chilisaus naar smaak
Peper en zout
Bereiding:
Bestrooi de kip met een beetje peper en zout en bak in een pannetje in een klein beetje olie gaar. Bak de broodjes zonodig af en snijd ze doormidden. Beleg de broodjes met wat plakjes komkommer en besmeer met lekker wat Hüttenkäse. Schep de kip op het broodje (de kip is zowel warm als koud lekker op het broodje). Verdeel wat taugé er over en druppel er wat chilisaus naar smaak over. Smakelijk eten!
Tip: voor een vegetarische variant kun je ook kiezen voor tofu of tempé i.p.v. kip.
Vind je dit leuk?
1 stem