Ga naar de inhoud
Kinder bueno taart

Kinder bueno taart

Ja hoor, het is weer 21 september en dat betekend dat ik weer een jaartje ouder ben geworden. In deze blog vertel ik meer over het ouder worden en deel ik het recept voor mijn verjaardagstaart. 

20 september 2020

Sandra

Ik ben 34 geworden, maar zo voel ik me nog lang niet. Soms zie ik andere vrouwen van dezelfde leeftijd en soms jonger nog waarvan ik denk, zo die zijn al volwassen. Ik voel me nog altijd zo rond de 30, op de rand van het serieuze leven haha. Ik heb wel het gevoel dat ik de afgelopen 2 jaar een stuk wijzer ben geworden. Ik heb mezelf echt goed leren kennen en weet nu beter wat ik wil (en vooral niet wil) en wie ik ben. En wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Dit geeft me meer rust en vertrouwen. Klinkt allemaal toch best wijs he. 

Ook met LeukeRecepten heb ik nu meer een visie en een plan. Toen ik net begon met onze website had ik het gevoel dat ik maar wat deed. Ik maakte leuke receptjes en plaatste deze online, en dat doe ik nu nog steeds. Maar ik weet nu wel meer welke richting ik op wil, zo wil ik vooral mensen echt het vertrouwen geven om zelf aan de slag te gaan in de keuken en dingen te proeven en te maken. En bovendien ook te inspireren met vooral vegetarische recepten. En ik probeer een balans te vinden in gezonde(re) recepten en gerechten die het zondigen waard zijn. En daar valt deze Kinder Bueno taart zeker in! 

Omdat ik dit jaar niet echt uitgebreid mijn verjaardag vier vanwege corona heb ik besloten om op een soort verjaardagstour te gaan. Ik bakt deze heerlijke taart en stapte vervolgens in de auto om langs mijn oma, zus, ouders en broer te rijden om hier een stuk taart uit te delen. Met mijn schoonfamilie ging ik uit eten bij Mangiare in Eindhoven. Omdat mijn schoonbroer 18 september jarig is deden we een 2 in 1 etentje. Het was heerlijk om zo toch een beetje je verjaardag te vieren, en meteen een goed reden om deze Kinder Bueno taart te bakken. Hieronder vind je het recept. 

Recept Kinder Bueno taart

BAKRECEPT – 50 MINUTEN + 60 MINUTEN OVENTIJD + AFKOELEN – 10 TOT 12 PERSONEN

Ingrediënten 
6 eieren
350 gr zelfrijzend bakmeel
30 gr cacaopoeder
275 ml zonnebloemolie
100 ml melk
350 gr suiker
Snuf zout
Boter om in te vetten

Topping:
200 gr slagroom
200 gr roomkaas
200 gr Kinderchocolade
250 gr mascarpone
1 zakje Klopfix
3 eetlepel cacao
100 gr poedersuiker

Decoratie:
20 gr pure chocolade
2 eetlepels hazelnoten
2 pakken kinder bueno a 129 gr

Benodigdheden
Mixer
Springvorm van ca. 24 tot 26 cm
Spatel of glaceermes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het zelfrijzend meel, cacao en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het droge meel mengsel door de natte ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in. Bak de taart ca. 60 min in de oven, het kan zijn dat hij een paar minuten langer moet. Check daarom altijd met een prikker om te kijken of hij gaar is. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen.

Smelt voor de vulling en topping de reepjes Kinder Chocolade met 50 g room in een steelpannetje (bewaar eventueel 1 of 2 reepjes voor de garnering). Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, het moet niet hard worden maar een soort pasta. Mix de rest van de slagroom stijf met de klopfix. Meng vervolgens de roomkaas, mascarpone, poedersuiker en cacaopoeder er door. Voeg als laatste de pasta van Kinder Chocolade toe en mix er nog even goed doorheen. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.

Mocht de bovenzijde van de taart heel bol zijn geworden kun je deze een beetje bijsnijden. Snijd de taart daarna met een scherp (brood)mes in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met ongeveer ¼ van roommengsel en leg de tweede laag hierop. Besmeer ook met ¼ deel room en leg de bovenkant er op. Verdeel de rest van de room over de bovenzijde en de zijkanten van de taart en strijk glad met een spatel of glaceermes.

Smelt de pure chocolade au bain marie. Decoreer de onderste rand met stukjes Kinder Bueno. Versier dan ook de bovenkant met stukken Kinder Bueno en eventueel wat Kinder Chocolade. Drizzel wat chocolade over de taart en garneer met wat grof gehakte hazelnoten. 

Bewaar de taart in de koelkast en haal hem 20 minuten tot een half uur voor het serveren uit de koelkast. Bewaar hem max. 3 dagen, maar die zal hij vast niet halen 😉