Ovenschotel met aardappel en zalm

Ik kan geen genoeg krijgen van ovenschotels, ze zijn makkelijk, lekker en zorgen voor weinig afwas. En je kunt alvast de keuken opruimen als het gerecht in de oven staat of even een stukje lopen met de hond. Vaak verzin ik de ovenschotels zelf en soms kan ik wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van MAGGI.
Maar dit betekent niet dat ik niet creatief kan zijn met koken. Met de ovenschotel mix zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan alleen het recept wat is aangegeven op de verpakking. Bijvoorbeeld met de mix voor bloemkool en gehakt kun je ook heel goed een ovenschotel maken met broccoli en zalm. Dat bewijst onderstaand recept, probeer het zelf uit of verzin zelf een lekkere combinatie. Have fun!
maggi ovenschotel 05 LR
maggi ovenschotel 05 LR

Recept ovenschotel met aardappel en zalm

HOOFDGERECHT – 15 MIN + 45 OVENTIJD – 2 VOLWASSENEN + 2 KIDS
Ingrediënten
1 zakje MAGGI ovenschotel bloemkool room
1 ei
150 ml kookroom
300 gr zalm
1 theelepel dille
400 gr broccoli, in kleine roosjes
1 paprika, in stukjes
700 gr voorgekookte aardappelschijfjes
Olie of boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 5 min voor. Vet ondertussen de ovenschaal in met een beetje olie of boter. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Snijd de zalm in stukken en verdeel over de aardappelschijfjes. Schep de broccoli en paprika op de zalm.
Voeg de inhoud van het pakje MAGGI ovenschotelmix toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Klop daarna met een garde het ei en de dille er door. Giet de helft van de saus over de ovenschaal. Dek af met andere helft aardappelschijfjes en giet de rest van de saus er over. Bak de ovenschotel ongeveer 45 min goudbruin in de oven
afsluiting
Vind je dit leuk?
3 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Vroni 6 november 2016 om 18:21

Ik ben heel blij met leukerecepten. Het is een geweldige site.

Sandra 14 november 2016 om 11:47

Dank je wel :)

Tine Blom 6 november 2015 om 11:44

Lijkt me heerlijk en is ook nog te combineren met andere groenten