20-40 min

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Een iets langere bereidingstijd, maar nog steeds binnen een handomdraai klaar.

Chinese kool wok met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • **

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Gezonde eiwit omelet met groenten
  • Lunch recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

Banoffee toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Paprika courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Zoetzure komkommer
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min rusttijd
  • 6 porties
  • *

Een standaard salade die overal bij past en die je altijd in je koelkast kunt hebben staan, is deze zoetzure komkommer. Met maar een paar ingrediënten maak je dit heerlijke frisse bijgerecht binnen 30 minuten.

Groenten uit de oven met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een simpel maar heerlijk bijgerecht dat je in no-time in de oven hebt staan: groenten uit de oven met feta. Een kleurrijk en smaakvol gerecht met aardappeltjes, verse groenten en kruiden, afgemaakt met wat feta.

Romige artisjok pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • **

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Mediterraans groentepannetje
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk mediterraans groentepannetje, vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een schijfje citroen als finishing touch. Een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect om te delen met vrienden of familie.

Pasta met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Griekse pizza met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf Griekse pizza met feta. Met smaakvolle ingrediënten zoals feta, paprika, rode ui en olijven is het een heerlijke twist op de klassieke pizza. Je brengt Griekse smaken naar je eigen keuken met dit makkelijke recept.

Aardbeien Romanoff
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Geroosterde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!

Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • **

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

Stroopwafel taco’s
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

​​Linguine met courgette en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Roedjak manis (Indische fruitsalade)
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Spinazie artisjok dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

Groenteburgers maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 6 burgers
  • **

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.

Kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.