20-40 min

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Een iets langere bereidingstijd, maar nog steeds binnen een handomdraai klaar.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Kaasvlinders
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Kokosmakronen
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Glutenvrije groentemuffins
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Groenten eten wordt een feestje met deze makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrije groenten muffins. Lekker met Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min kooktijd + 25 min oventijd
  • 4 porties
  • **

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.

Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Gezonde ontbijt brownies
  • Ontbijt
  • 15 min + 25 min
  • 6 stuks
  • *

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

Baked oats met banaan
  • Ontbijt
  • 5 min + 20 min
  • 1 persoon
  • *

Een heel makkelijk baked oats recept met banaan en chocolate chips. Met slechts 5 minuten voorbereiding zet je een gezond en lekker ontbijtje op tafel.

Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Bruschetta met gegrilde groenten
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

Oosters vispakketje met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd/bbq
  • 2 personen
  • *

Lekker van de BBQ of uit de oven: pakketjes met gestoomde vis en groenten in een lekkere teriyakisaus.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Naanbrood met hummus en groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Naanbrood met hummus, gegrilde aubergine, groenteballetjes, snelle yoghurtdip en heerlijke korianderolie. Een vegetarisch recept dat in 25 minuten klaar is.

Klassiek broodje hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Bloemkool steaks
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!