Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

20-40 min

Kerst bladerdeeghapje met brie
  • Hapjes
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze hapjes zijn lekker feestelijk door de combinatie van cranberry en brie met bladerdeeg. Zeker een succes tijdens Kerst!

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten eens met stoofperen en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner

Gevulde kerst eieren met granaatappel
  • Hapjes
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel

Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min + opstijven
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Zoete aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Aardappel truffelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel

Speculaas truffels
  • Bakrecept
  • 20 min + opstijven
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke chocolade truffels gemaakt met maar 3 ingrediënten! Lekker tijdens Sinterklaas avond of als als zoet hapje bij de koffie of thee

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en is op smaak gebracht met salie en geitenkaas

Kipballetjes in tomatensaus met broccolirijst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel verstopte groenten zoals aubergine in de balletjes en broccoli in plaats van rijst

Wraps met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijke Mexicaanse maaltijd van tortilla wraps gevuld met een kruidig gehaktmengsel en groenten

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Recept zelfgemaakte falafel
  • Bijgerecht
  • 30 min + opstijven koelkast
  • 12-15 falafelballetjes
  • **

Hoe maak je falafel? Met dit makkelijke recept maak je lekkere krokante falafel balletjes gemaakt van een kruidig kikkererwten mengsel

Romige paddenstoelensoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en romige maaltijdsoep met paddenstoelen, kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Taco’s met krokante vis en mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere combi van koolsalade en krokante kibbeling in een wrap of taco met frisse mango

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×