Ga naar de inhoud
Chili con carne

Chili con carne

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 grote ui
  • 2 rode paprikaā€™s
  • 2 eetlepels kruidenmix voor ( chili con carne )
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 450 gr rode/bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes ( Ć  400 gr )
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje maĆÆs Ć  150 gr
  • 250 ml zure room
  • peterselie ( fijngehakt )
  • 300 gr rijst voor erbij

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie of margarine.


  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels van de chili con carne kruidenmix toe.


  3. Snijd de rode paprikaā€™s in stukjes en bak een paar minuten mee.


  4. Doe dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen.


  5. Kook ondertussen ook de rijst gaar.


  6. Doe dan de bonen en maĆÆs bij de tomatensaus met gehakt en laat nog 10 minuten pruttelen.


  7. Serveer de chili con carne met een flinke schep zure room, wat fijngehakte peterselie en rijst.


  8. Tip: lees hier meer over rijst koken en handige tips.