
Chili con carne
Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 grote ui
-
2 rode paprikaās
-
1 eetlepels olijfolie
-
500 gr rundergehakt
-
450 gr rode/bruine bonen
-
1 blik tomatenblokjes ( Ć 400 gr )
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
200 ml gezeefde tomaten
-
1 klein blikje maĆÆs Ć 150 gr
-
250 ml zure room
-
peterselie ( fijngehakt )
-
300 gr rijst voor erbij
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie of margarine.
-
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels van de chili con carne kruidenmix toe.
-
Snijd de rode paprikaās in stukjes en bak een paar minuten mee.
-
Doe dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen.
-
Kook ondertussen ook de rijst gaar.
-
Doe dan de bonen en maĆÆs bij de tomatensaus met gehakt en laat nog 10 minuten pruttelen.
-
Serveer de chili con carne met een flinke schep zure room, wat fijngehakte peterselie en rijst.
-
Tip: lees hier meer over rijst koken en handige tips.
Heeft het gesmaakt?
1708 stemmen
Ook lekker