Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananen pannenkoeken

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

Ingrediënten

Bereiding

 Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.

 Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.

 Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.

 Tip: wil je ze iets vullender maken dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag, ze zijn dan niet meer glutenvrij.

 Je kunt ze in de koelkast afgedekt 2 dagen bewaren of invriezen.

bananenpannenkoekjes_v

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×