Ga naar de inhoud
Bananen pannenkoeken

Bananen pannenkoeken

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • Snufje kaneel
  • Klontje boter
  • Garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit, honing of stroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.


  2. Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.


  3. Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.


  4. Tip: wil je ze iets vullender maken dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag, ze zijn dan niet meer glutenvrij.


  5. Je kunt ze in de koelkast afgedekt 2 dagen bewaren of invriezen.