Bananen pannenkoeken

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.

Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.

Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.

Tip: wil je ze iets vullender maken dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag, ze zijn dan niet meer glutenvrij.

Je kunt ze in de koelkast afgedekt 2 dagen bewaren of invriezen.

490 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.