Champignonsoep

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter (10 gr) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg de tijm toe en door erdoor.

  2. Doe de rest van de boter toe en laat smelten tussen de champignons. Voeg dan de bloem toe en roer erdoor en bak een minuutje mee. Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

  3. Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.

  4. Tip: gebruik ook eens kastanjechampignons in dit recept

Heeft het gesmaakt?
2776 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!