Champignonsoep

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter (10 gr) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg de tijm toe en door erdoor.

 Doe de rest van de boter toe en laat smelten tussen de champignons. Voeg dan de bloem toe en roer erdoor en bak een minuutje mee. Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

 Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.

 Tip: gebruik ook eens kastanjechampignons in dit recept

1861 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!