
Gezonde mini monchou taartjes
Op zoek naar een gezondere variant van monchou taart? Deze gezonde mini monchou taartjes zijn makkelijk te maken, zonder geraffineerde suikers en met een heerlijke krokante havermoutbodem. Perfect als gezond tussendoortje of feestelijk dessert!
15 M + 20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
120 gr havermout
-
4 eetlepels agavesiroop of honing
-
1 kleine banaan
-
1 theelepel kaneel
-
een snuf zout
-
boter of olie ( om in te vetten )
toppings
-
150 gr kwark
-
2 eetlepels agavesiroop of honing
-
1 theelepel vanille aroma
-
100 gr kersen ( diepvries )
-
2 theelepels maĆÆzena
Benodigdheden
-
Muffinvorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Prak de banaan in een grote kom. Meng met de havermout, honing of agavesiroop, snuf zout en kaneel. Smeer de muffinvorm goed in met olie, bijvoorbeeld kokosolie of zonnebloemolie.
-
Vervolgens verdeel je het mengsel voor de bodem over de muffinvormpjes. Druk deze aan met de bolle kant van een lepeltje zodat er een kuiltje in komt.
-
Vervolgens bak je de bodem voor 20 minuten in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen zodat de bodempjes krokant zijn.
-
Verhit de diepvries kersen in een steelpannetje tot ze helemaal ontdooid en zacht zijn. Meng er dan de maizena en 1 el water doorheen en meng alles goed. Laat afkoelen.
-
In een schaaltje meng je de kwark met honing en vanille aroma. Vul de bodempjes met de kwark en top af met de kersen.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 177
- vet 4 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 32 gr
- w.v. suikers 16 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0,03 gr
Ook lekker