Burrito met kip

Heerlijke Mexicaanse maaltijd van wraps gevuld en opgerold met o.a. kip, rijst, bonen en kaas.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar. Snipper de ui fijn en hak de paprika in stukjes. Bak deze 5 minuutjes in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de kip er aan toe en bak tot deze gaar is.

  2. Voeg de kruiden toe en vervolgens ook de tomatensaus. Roer door elkaar. Voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Laat het mengsel een paar minuutjes doorwarmen.

  3. Verwarm een tortilla. Leg 2 blaadjes sla in het midden. Schep hier een beetje rijst op en het kipmengsel. Bestrooi met een beetje kaas. Vouw de 2 korte zijkanten iets over het mengsel en rol de tortilla met vulling op. Wikkel in aluminiumfolie of ‘plak’ de rand vast met een beetje zure room zodat hij niet open gaat.

  4. Halveer de burrito’s en serveer ze met de zure room. Dit recept is voor 2 a 3 personen.

Heeft het gesmaakt?
325 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!