
Traybake met pompoen en feta
Deze traybake met pompoen en feta vind ik zo'n fijn recept als ik zin heb in iets makkelijks en gezonds. Het is zo’n recept waarbij de oven het meeste werk doet. De combinatie van zachte pompoen, kruidige specerijen en hartige feta is echt heerlijk!
10 M + 35 M
Ingrediënten: Traybake pompoen
Voor personen
-
1 hokkaido pompoen
-
1 rode paprika
-
2 kleine rode uien
-
1 handje tijm ( vers )
-
2 eetlepels goede olijfolie
-
1 eetlepel gerookt paprika poeder
-
1 theelepel komijn
-
1 theelepel kurkuma
-
1 snuf peper en zout
-
50 gr feta
-
40 gr amandelen
-
1 handje verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Traybake pompoen
-
Verwarm de oven voor op 185 graden.
-
Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in maantjes. Verwijder ook de zaadlijsten van de paprika en snijd samen met de rode ui in stukken.
-
Verdeel alles over een bakplaat. Hierover doe je de tijm, olijfolie, paprika poeder, komijn, kurkuma, peper en zout. Hussel alles door elkaar en zet voor 35 minuten in de oven.
-
Hak ondertussen de amandelen en peterselie grof. Top de groenten als ze klaar zijn af met de feta, amandelen en peterselie.
-
Tip: voeg wat (vega) balletjes of worstjes toe voor een complete maaltijd.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 28 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 28 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 8 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker