American pancakes

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt, lunch of tussendoor in het weekend. Maak ze zelf met dit eenvoudige recept.

Ontbijt recept 30 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Lekker met:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het meel in een kom en voeg het snufje zout en de suiker toe. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Meng door elkaar met een garde. Laat het mengsel 15 minuutjes rusten.

  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan (gebruik niet te veel boter). Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 10 cm. Maak eventueel nog 2 hoopjes in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin in 2 a 3 minuten. Als er belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak ook de andere kant bruin.

  3. Stapel de American pancakes op en serveer eventueel met een klontje boter, honing en blauwe bessen of ander fruit.

  4. Tip: liever grote, dunnere Hollandse pannenkoeken? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor pannenkoeken.

Heeft het gesmaakt?
1123 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!