Ga naar de inhoud
American pancakes

American pancakes

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt, lunch of tussendoor in het weekend. Maak ze zelf met dit eenvoudige recept.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • Boter of margarine om in te bakken

Lekker met:

  • honing of agavesiroop
  • blauwe bessen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het meel in een kom en voeg het snufje zout en de suiker toe. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Meng door elkaar met een garde. Laat het mengsel 15 minuutjes rusten.


    American pancake American pancake American pancake
  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan (gebruik niet te veel boter). Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 10 cm. Maak eventueel nog 2 hoopjes in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin in 2 a 3 minuten. Als er belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak ook de andere kant bruin.


  3. Stapel de American pancakes op en serveer eventueel met een klontje boter, honing en blauwe bessen of ander fruit.


  4. Tip: liever grote, dunnere Hollandse pannenkoeken? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor pannenkoeken.