American pancakes

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt of tussendoor in het weekend!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Lekker met:

Bereiding

Doe het meel in een kom en voeg het snufje zout en de suiker toe. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Meng door elkaar met een garde. Laat het mengsel 15 minuutjes rusten.

Verhit een beetje boter in een koekenpan (gebruik niet te veel boter). Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 10 cm. Maak eventueel nog 2 hoopjes in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin in 2 a 3 minuten. Als er belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak ook de andere kant bruin.

Stapel de American pancakes op en serveer eventueel met een klontje boter, honing en blauwe bessen of ander fruit.

Tip: liever grote platte Hollandse pannenkoeken? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor pannenkoeken

425 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!