Ga naar de inhoud
Mini appel bladerdeeg taartjes

Mini appel bladerdeeg taartjes

Deze mini appel bladerdeeg taartjes zijn echt zo’n lekkere traktatie voor bij de koffie of thee. Simpel, snel en heerlijk zoet met een vleugje kaneel. Ook zijn ze ideaal voor onverwachts bezoek, omdat je ze snel kunt maken met ingrediënten die je vast al in huis hebt.

15 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 handje pecannoten
  • 0.5 theelepel kaneel
  • Boter of margarine om in te vetten

Benodigdheden:

  • mini muffin bakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en vet de mini muffin bakvorm in met een beetje boter.


  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.


  3. Meng de appelblokjes in een kom met de suiker, kaneel en grof gehakte pecannoten.


  4. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 kleine vierkantjes en duw deze voorzichtig in de ingevette bakvorm, zodat ze bakjes vormen. Prik er met een vork gaatjes in de bodem.


  5. Vul de bladerdeegbakjes met het appelmengsel en druk dit licht aan.


    Mini appel bladerdeeg taartjes stap 1 Mini appel bladerdeeg taartjes stap 2 Mini appel bladerdeeg taartjes stap 3
  6. Bak de mini appel bladerdeeg taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15 minuten of totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is.


  7. Laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Ze zijn nog iets warm het lekkerst.


  8. Tips van mij: lekker met wat poedersuiker, slagroom of karamel er op!

    Je kunt de mini appel bladerdeeg taartjes 1-2 dagen bewaren in een afgesloten bak op kamertemperatuur. Warm ze eventueel kort op voor gebruik.