Ga naar de inhoud
Sperziebonen curry: snel en romig

Sperziebonen curry: snel en romig

Een sperziebonen curry is zo'n fijn gerecht dat je snel op tafel zet en lekker kunt variƫren met kruiden. Deze versie is romig door de kokosmelk en lekker kruidig door de garam masala. De stukjes kip maken het gerecht compleet, ik gebruikte vega kipstuckjes en dat was ook heerlijk.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 450 gr sperziebonen
  • 180 gr kipstukjes ( vega )
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 handje cashewnoten
  • 150 gr rijst

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, ca 10 minuten. Kook ook de sperziebonen voor in een pan met water tot ze beetgaar zijn, ca 7 a 8 minuutjes. Giet daarna af en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren.


  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze zacht zijn.


  3. Voeg de kipstukjes (vega) toe en bak deze een paar minuten mee tot ze beginnen te kleuren.


  4. Doe de garam masala, komijn en paprikapoeder erbij en roer goed door, zodat de kipstukjes de kruiden goed opnemen.


  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ƩƩn minuut mee om te ontzuren.


  6. Doe de kokosmelk erbij en roer tot een gladde curry saus. Voeg dan de voorgekookte sperziebonen toe. Roer alles goed door en laat de sperziebonen curry ongeveer 3 a 4 minuten zachtjes pruttelen tot de boontjes helemaal gaar zijn en de curry ietsjes ingedikt is.


  7. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.


  8. Serveer de sperziebonen curry met de rijst en garneer met de geroosterde cashewnoten.


  9. Tip van Sandra: Soms voeg ik een beetje chilipeper toe voor wat extra pit. Houd je niet van pittig? Dan kun je ook wat verse koriander toevoegen voor een frisse smaak.


Tips

Kan ik dit recept van tevoren maken?

Zeker! De smaken trekken zelfs beter in als je het een dag van tevoren maakt. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm rustig op.

Moet ik verse of diepvries sperziebonen gebruiken?

Beide kan! Verse sperziebonen geven een iets stevigere bite, maar diepvries is een prima en snelle optie.

Kan ik kokosmelk vervangen?

Ja, je kunt kokosmelk vervangen door plantaardige room (zoals haver- of sojaroom) of Griekse yoghurt voor een wat zure, maar romige twist.