Aardbeien kwarktaart
Overheerlijk recept voor een frisse aardbeien kwarktaart met vers fruit, die niet in de oven hoeft en makkelijk en snel te maken is zonder pakjes of zakjes. Het ziet er fantastisch uit en je hebt het al in 30 minuten gemaakt.
30 M + 3 U opstijven
Ingrediënten
Voor personen
-
80 gr boter
-
175 gr mariakoekjes ( of andere droge koekjes )
-
500 gr aardbeien
-
500 gr kwark
-
1 citroen
-
12 blaadjes gelatine
-
250 gr slagroom
-
150 gr witte basterdsuiker
Benodigdheden
-
Bakpapier
-
Springvorm 22 - 24
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Laat de gelatine weken in koud water. Kruimel de koekjes fijn met de hand of doe ze in een keukenmachine. Smelt de boter en schep deze door de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
-
Maak de aardbeien schoon en houd er een aantal apart voor de garnering. Doe de rest van de aardbeien in een keukenmachine en blend helemaal fijn, dit kan ook met de staafmixer. Verwarm het citroensap in een pannetje en voeg de gelatine toe en roer totdat deze in opgelost en laat daarna wat afkoelen.
-
Schep de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de basterdsuiker erdoor. Giet ook het citoen-gelatine mengsel erbij en roer door. Klop de slagroom stijf en schep deze ook door de aardbeien-kwark. Giet het mengsel over de koekjes bodem en laat minimaal 3 uur goed stijf worden in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht). Garneer de kwarktaart met verse aardbeien.
-
Tip: zijn verse aardbeien niet in het seizoen? Neem dan een pak of zak aardbeien uit de diepvries, goedkoop en makkelijk!
Heeft het gesmaakt?
2092 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Zomer recepten