Ga naar de inhoud
Kokoscake met citroentopping

Kokoscake met citroentopping

Maak deze verrukkelijke kokoscake met citroentopping: een fluffy cake met een exotisch tintje. Bedekt met een romige citroenbotercrème en knapperige geroosterde kokos. De combinatie van de zoete kokos en de frisse citroensmaak zorgt voor een heerlijke traktatie.

40 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 140 ml kokosmelk
  • 160 gr boter
  • 1 snufje zout
  • 220 gr zelfrijzend bakmeel
  • 90 gr geraspte kokos ( gedroogd )

Citroen topping:

  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr boter
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels geraspte kokos

Benodigdheden

  • Bakvorm 22 cm
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.


  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.


  3. Smelt de boter voor de cake in een pannetje. Klop de eieren, kokosmelk, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom door elkaar met een garde of mixer.


  4. Voeg de gesmolten boter aan het eiermengsel zodra deze niet meer te heet is.


    kokos cake stap 1 kokos cake stap 2 kokos cake stap 3
  5. Schep dan het zelfrijzend bakmeel, geraspte kokos en zout door het natte mengsel tot een beslag. Giet dit beslag in de bakvorm en bak in ca. 45 minuten gaar.


  6. Maak ondertussen de citroen topping: mix de boter romig en licht van kleur. Voeg ondertussen beetje bij beetje de poedersuiker toe. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg de helft van de rasp en 2 eetlepels sap toe aan de botercrème.


  7. Laat de kokoscake afkoelen en besmeer de bovenzijde met de citroen botercrème.


    kokos cake stap 4 kokos cake stap 5
  8. Verhit een droge koekenpan en rooster de geraspte kokos een paar minuutjes lichtjes aan. Bestrooi de kokoscake met crème met de overgebleven citroenrasp en de geroosterde kokos.