Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Panna cotta taart met aardbeien

Heerlijke taart met krokante koekbodem en vanilleroom met verse aardbeien

Ingredienten
1 vanillestokje
750 ml slagroom
8 blaadjes gelatine
90 gr boter
160 gr koekjes
5 eetl suiker
Paar druppels olie
 
Topping:
400 gr aardbeien
1 eetl water
1 eetl citroensap
1 eetl suiker
2 blaadjes gelatine
 
Materialen
Springvorm, ca 24 cm
Eventueel bakpapier
Mixer
Bereiding
Schraap het merg uit het vanillestokje en breng samen met 400 ml slagroom, suiker en het vanillestokje aan de kook. Laat 15 min zachtje koken. Bestrijk de springvorm met een dun laagje olie en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Maak ondertussen de bodem. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng ze door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk ze aan met de bolle kant van een lepel zet in de koelkast.
 
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
Week de gelatine in een kommetje koud water. Verwijder het vanillestokje uit de room en roer de zachte gelatine er door. Laat de room afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna een half uurtje in de koelkast totdat het mengsel begint op te stijven. Klop de rest van de slagroom stijf met een mixer. Roer de opgestijfde vanilleroom los met een garde en meng de opgeklopte slagroom er door. Schep het mengsel op de koekbodem.
 
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
panna cotta taart met aardbeien 01
Verwarm ongeveer 100 gram aardbeien in een pannetje met het water, citroensap en suiker. Pureer de aardbeien als ze zacht zijn met een vork of in een keukenmachine. Los de gelatine op in de warme aardbeienpuree, laat wat afkoelen en verdeel over de pannacotta taart. Maak met een mes of sateprikker figuren. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Maak het daarna af met de rest van de verse aardbeien. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.
 

 

Beoordeling (73 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel