Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frisse citroenmousse

Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingredienten

Ingrediënten
  • 60 gr suiker
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 blaadjes gelatine
  • Munt om te garneren
Materialen
  • Mixer
  • 4 glaasjes

Bereiding
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Rasp de citroen en pers hem uit. Gebruik eventueel een zeef om de pitjes op te vangen. Verwarm het citroensap in een pannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker schuimig met de mixer. Voeg het citroensap toe en mix er kort door. Klop de slagroom stijf in een andere kom en meng vervolgens met het citroenmengsel. Klop als laatste de eiwitten stijf in een schone kom met schone mixer en spatel deze door het romige citroenmengsel. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de citroenmousse met de citroenrasp en wat munt.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus