Frisse citroenmousse

Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingredienten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: glaasjes
Materialen

Bereiding

 Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Rasp de citroen en pers hem uit. Gebruik eventueel een zeef om de pitjes op te vangen. Verwarm het citroensap in een pannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker schuimig met de mixer. Voeg het citroensap toe en mix er kort door. Klop de slagroom stijf in een andere kom en meng vervolgens met het citroenmengsel. Klop als laatste de eiwitten stijf in een schone kom met schone mixer en spatel deze door het romige citroenmengsel. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de citroenmousse met de citroenrasp en wat munt.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

187 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.