Ga naar de inhoud
Frisse citroenmuffins

Frisse citroenmuffins

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 citroenen ( biologische )
  • 6 eetlepels poedersuiker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.


  2. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.


  3. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.


  4. Rasp en pers de citroenen.


  5. Roer het sap en de rasp (bewaar een beetje voor garnering) door het mengsel.


  6. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.


  7. Vul de muffinvormpjes met het beslag.


  8. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.


  9. Voeg een paar druppels water bij het poedersuiker en meng tot een glazuur. Druppel deze over de citroenmuffins. Garneer eventueel met een beetje citroenrasp.


  10. Tip: Je kunt ook een paar druppels citroensap bewaren voor het glazuur, zodat je een frisse citroenglazuur hebt.