Frisse citroenmuffins
Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
225 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
250 ml slagroom
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 citroenen ( biologische )
-
6 eetlepels poedersuiker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190° graden.
-
Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.
-
Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.
-
Rasp en pers de citroenen.
-
Roer het sap en de rasp (bewaar een beetje voor garnering) door het mengsel.
-
Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.
-
Vul de muffinvormpjes met het beslag.
-
Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
-
Voeg een paar druppels water bij het poedersuiker en meng tot een glazuur. Druppel deze over de citroenmuffins. Garneer eventueel met een beetje citroenrasp.
-
Tip: Je kunt ook een paar druppels citroensap bewaren voor het glazuur, zodat je een frisse citroenglazuur hebt.
Heeft het gesmaakt?
79 stemmen
Ook lekker