Frisse citroenmuffins

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° graden.

Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.

Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.

Rasp en pers de citroenen.

Roer het sap en de rasp (bewaar een beetje voor garnering) door het mengsel.

Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.

Vul de muffinvormpjes met het beslag.

Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Voeg een paar druppels water bij het poedersuiker en meng tot een glazuur. Druppel deze over de citroenmuffins. Garneer eventueel met een beetje citroenrasp.

Tip: Je kunt ook een paar druppels citroensap bewaren voor het glazuur, zodat je een frisse citroenglazuur hebt.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!